Diari Més

Judicial

El nadó assassinat per la seva mare estava viu abans de rebre les 12 punyalades mortals

Experts han assenyalat que per les característiques de les ferides podria haver utilitzat unes tisores

Imatge de l'Audiència Provincial de Madrid.

El nadó assassinat per la seva mare estava viu abans de rebre les 12 punyalades mortalsEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Especialistes en patologia forense han exposat al judici contra la jove que va matar al febrer de 2018 a la seva nounada a Alcalá de Henares, que la nena estava viva abans de rebre diverses punyalades amb unes tisores que li van provocar 12 ferides en òrgans vitals com el cor.

El judici contra Sonia. B. A. conclourà aquest dimecres amb els informes finals en els quals es preveu que la fiscal rebaixi la pena previsiblement en aplicar-li una eximent incompleta, un atenuant molt qualificat sol·licitat pel seu defensa amb motiu del trastorn mental que va patir la seva clienta en el moment dels fets.

En sintonia amb després de pericials, diversos psicòlegs han ratificat que pateix una depressió greu compatible amb un trastorn amb característiques psicòtiques i amnèsia dissociativa. Segons el seu relat, la dona els hauria manifestat que va patir una violació, un extrem que atribueixen als deliris que té.

La setmana passada, una forense va explicar que va poder patir un trastorn de negació de l'embaràs, entre la conseqüència de la qual pot ser l'assassinat en les primeres 24 hores.

Els forenses han recomanat que la jove interni en un centre psiquiàtric penitenciari per a seguir amb un tractament psicoterapèutic adequat a la seva patologia mental.

En la pràctica de la prova pericial també han comparegut dos especialistes en patologia forense que van estudiar el tipus de ferides que presentava el fetus, així com l'objecte que les va causar. En la seva exposició, han explicat que van observar 12 ferides d'entre 12 i 15 centímetres, diverses d'elles penetrants en òrgans vitals com el cor i el pulmó.

Experts han assenyalat que per les característiques de les ferides, moltes en paral·lel, fan pensar que es va poder usar unes tisores tancades o obertes, així com un objecte tallant amb fulla de 18 centímetres.

Així mateix, una especialista en patologia forense ha determinat que el fetus estava viu abans de les punyalades per les característiques vitals que presentava tant el cor com el pulmó.

tracking