Diari Més

Policial

Detenen a Barcelona els responsables de dos locals d'explotació sexual i identifiquen 11 víctimes d'origen xinès

Forçaven les dones a prostituir-se les 24 hores del dia i les feien viure en condicions de semiesclavitud

Imatge d'una de les habitacions on dormien les dones explotades sexualment.

Detenen a Barcelona els responsables de dos locals d'explotació sexual i identifiquen 11 víctimes d'origen xinèsCNP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Policia Nacional ha detingut els responsables de dos locals d'explotació sexual operats per màfies asiàtiques. Hi ha 14 detinguts, quatre per un delicte de prostitució i contra els drets dels ciutadans estrangers, i deu més per infracció de la Llei d'estrangeria. A més, s'han identificat 11 víctimes explotades per proxenetes de la seva mateixa nacionalitat en condicions de semiesclavitud. Exercien la prostitució en condicions molt precàries en un immoble i uns baixos de la ciutat, on oferien massatges eròtics i serveis sexuals. Havien d'estar disponibles les 24 hores. Els agents van actuar a partir d'una denúncia anònima. Els locals estaven a l'Esquerra de l'Eixample i a Horta-Guinardó.

Els quatre detinguts per prostitució s'encarregaven de la seguretat i del control de les dones explotades. Els investigadors van poder constatar les precàries condicions en què vivien les víctimes, que dormien en lliteres en estretes habitacions sense pràcticament ventilació, al costat de fogons i bombones de butà que utilitzaven per cuinar.

Les dones s'introduïen a l'Estat a través de màfies, amb les quals adquirien un gran deute econòmic que havien de pagar exercint la prostitució. Les captaven en les zones més humils d'Àsia i un cop a Europa, se'ls retirava la documentació. No tenien permís de residència ni de treball, així que es van veure obligades a acceptar les condicions imposades pels proxenetes, que són compatriotes seus que viuen a Espanya. A més, les canviaven de local contínuament, de forma que no són conscients d'on estan perquè gairebé no tenen contacte amb l'exterior.

tracking