Diari Més

Salut

Un home nascut sense testicles rep un del seu germà bessó

Tots dos germans serbis són bessons idèntics, la qual cosa va facilitar que l'òrgan no fos rebutjat.

Imatge d'arxiu d'un quiròfan

Mor una jove després d'una operació d'augment de pit i li reclamen a la família el pagament de la cirurgiaEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un home de 36 anys nascut sense testicles va rebre un donat pel seu germà -bessó idèntic- en un complicat trasplantament, en una operació realitzada per primera vegada a Sèrbia i per segona vegada al món.

La intervenció, que es va prolongar durant sis hores a una clínica de Belgrad, va ser efectuada al començament d'aquest desembre, indica la premsa local. El pacient es recupera amb èxit i després d'un determinat període podrà tenir fills, segons va informar el diari serbiNovosti.

La teràpiaimmunosupressoraper a evitar el rebuig no és necessària en aquest cas detrasplantament, ja quees tracta de bessons idèntics i tenen el mateix material genètic.

Un dels germans idèntics que va néixer amb els dos testicles va donar un d'ells al seu germà, que va néixer amb un extremadament petit i tota la seva vida havia hagut de sotmetre's a una teràpia amb testosterona.Pocs dies desprésde l'operació el seu cos ha començat a produir testosterona per si mateix.

«L'òrgan és vital i ha començat a funcionar. S'ha establert un funcionament correcte dels vasos sanguinis», va explicar el doctorMiroslavDjordjevic, que va participar en el trasplantament.

Els experts dubten que el procediment es faci habitual

Possibles candidats per a un trasplantament d'aquestes característiques podrien ser persones nascudes sense testicles o que els van perdre per lesió o càncer, però els experts no esperen que tals operacions es converteixin en rutina.

«Entre els metges existeixen dilemes de si aquestes operacions han d'efectuar-se de manera rutinària», va indicarDjordjevic. «Després d'aquesta operació es planteja una qüestió ètica: De qui és el fill concebut després del trasplantament? A més, en casos en què no es tracti de bessons idèntics (...), el trasplantament suposaria la necessitat de teràpia ambimmunosupressorsper tota la vida, i això podria posar en perill la vida del pacient», va assenyalar.

Van participar en l'operacióexpertsde Sèrbia i els Estats Units.

tracking