Diari Més

Successos

Operen a una dona sense anestèsia per error: «Estava agonitzant, no sentien els meus crits»

L'hospital britànic en el qual va ser operada ha reconegut que es va equivocar en anestesiar la pacient

Imatge d'arxiu d'un quiròfan

Operen a una dona sense anestèsia per error: «Estava agonitzant, no sentien els meus crits»Efe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una dona anglesa de 30 anys va ser intervinguda sense anestèsia l'any passat a l'hospital deYeovil, en Somerset. El despatx d'advocats que porta el cas el va fer públic dimarts passat, encara que la pacient prefereix mantenir-se en l'anonimat.

Va ser una intervenció ginecològica en la qual s'hauria d'haver administrat a la pacient anestèsia general en lloc de l'anestèsic espinal que se li va subministrar per error. Això va fer que es mantingués conscient durant tota l'operació.

La dona, quan el cirurgià va començar a tallar-li el melic, va començar a cridar de dolor. Però no va tenir resposta, va declarar que «tenia posada una màscara d'oxigen i també hi havia una cortina de separació i ningú va respondre. Després es va col·locar unlaparoscopidins meu. Estava agonitzant. La punta va ser quan el meu abdomen es va omplir de gas».

La pacient va saber des del primer moment que l'anestèsia no estava funcionant bé, ja que havia estat mare i sabia com actuava l'epidural. L'augment arterial de la dona va alertar al personal present en l'operació, tot i que van continuar amb la intervenció.

Des de llavors la dona admet que ha sofert estrès posttraumàtic i que els malsons que està tenint són «horribles». «Em recordo estirada en una taula i sent observada per gent que no sent els meus crits. Va ser terrible, em desperto almenys tres vegades per setmana a causa d'això».

El despatx d'advocats de la dona també està portant un altre cas similar en el mateix hospital.AnthonyWarren, un home de 60 anys, va serintubatsense anestèsia en 2015 durant una operació intestinal. «Va ser horrible, vaig sentir una forta pressió en la meva gola com si estigués sent escanyat». A diferència del cas de la dona, l'hospital deYeovilno ha admès que s'equivoqués durant la intubació.

tracking