Diari Més

Policial

Cobren més de 162.700 euros de dues pensions d'un familiar mort el 1992

L'autora de l'estafa, a Granada, va morir el 2015, però els seus fills van rebre 'l'herència'

policia nacional

policia nacional

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Policia Nacional investiga a diversos membres d'una família procedent d'un poble del cinturó de Granada pel suposat cobrament indegut, durant 24 anys, de més de 162.700 euros corresponents a les dues pensions de viduïtat i jubilació d'una familiar.

Com a presumptes responsables d'aquesta estafa, la policia apunta a una familiar de la beneficiària i, després de la seva defunció, als seus quatre fills per l'apropiació indeguda dels diners, que ja han estat denunciats per la Fiscalia.

Segons ha informat la Policia Nacional en un comunicat, l'anomalia es va detectar l'any 2016, arran d'un encreuament de dades entre l'Institut Nacional de la Seguretat Social i el Registre Civil, on la víctima figurava com morta des de l'any 1992.

El cobrament fraudulent de la pensió ha estat possible, entre altres coses, per l'engany que hauria ordit la familiar sobre una empleada municipal de Serveis Socials del poble de residència de la dona, a la qual va fer creure que es trobava en llit molt malalt però viva, amb el que es va certificar una declaració de vivència. Aquest certificat va possibilitar que l'Institut Nacional de Seguretat Social continués abonant les pensions fins a febrer de 2016.

La presumpta autora de l'estafa va morir en 2015, encara que les pensions es van continuar ingressant en el seu compte bancari fins al mes de febrer de 2016, data en què es va cancel·lar el compte.

El saldo va anar a parar als hereus, els seus quatre fills, als qui s'investiga ara com a presumptes autors d'un delicte d'apropiació indeguda.

La Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal de la Comissaria Provincial de Granada ha dut a terme la investigació, de la qual han informat la Fiscalia Provincial, que ha presentat denúncia judicial contra els fills.

tracking