Diari Més

Societat

Reclama 1,8 milions perquè no li van dir que la nena que va adoptar pateix un retard mental sever

En anar a buscar-la li van dir que necessitava afecte i amor i que algunes mancances físiques eren per desnutrició

Imatge d'arxiu d'un bebé

Reclama 1,8 milions perquè no li van dir que la nena que va adoptar pateix un retard mental severEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una dona ha reclamat una indemnització d'1,8 milions d'euros a la Conselleria de Família del govern murcià i a l'Entitat Col·laboradora d'Adopció InternacionalAmofremperquè assegura que se li va ocultar que la nena que va adoptar en un país sud-americà patia un retard mental sever.

La demandant va exposar en la seva reclamació que el setembre de 2004 va viatjar a recollir a la petita, que tenia aleshores tenia dos anys, i que li van dir que la petita necessitava afecte i amor i que algunes mancances físiques que presentava eren degudes a la desnutrició que havia patit.

La reclamant va afegir que, no obstant això, se li va ocultar, per a no frustrar l'adopció, que estava diagnosticada de retard mental sever, per la qual cosa va formalitzar els tràmits pertinents.

De retorn a Espanya, i quan creia que només patia els problemes derivats del seu estat d'abandó, va descobrir «l'important retard mental» que pateix, que fa que el seu llenguatge comunicatiu sigui nul i que no pugui caminar, per la qual cosa necessita ajuda constant, tant física com psíquica.

El cas ha estat sotmès per la Conselleria de Família de la Comunitat Autònoma a informe del Consell Jurídic de la Regió de Múrcia (CJRM), que en un dictamen proposa desestimar la reclamació presentada per la mare per la via de la responsabilitat patrimonial.

Diu el dictamen d'aquest òrgan consultiu que la demanda ha de ser desestimada no sols per estar els fets prescrits, sinó, també, per no existir la relació de causalitat entre el mal pel qual es reclama i el funcionament dels serveis públics que és exigible perquè sorgeixi aquesta responsabilitat.

I afegeix que no s'ha acreditat que els informes mèdics emesos al país d'origen de l'adoptada incomplissin la «lexartis».Per part seva, també l'instructor de l'expedient obert en la Conselleria va proposar la desestimació en comentar que la reclamant estava obligada a suportar el mal en col·locar-se en una situació de risc, a més d'assenyalar que no es pot garantir la salut de l'ésser humà durant tota la seva vida.

tracking