Diari Més

Societat

Crítiques contra un centre comercial per diferenciar a les dependentes que tenen la regla

El distintiu va ser creat perquè els empleats d'aquest centre d'Osaka poguessin ajudar les companyes a fer tasques més complicades

Imatge del distintiu que porten les treballadores del centre comercial

Crítiques contra un centre comercial per diferenciar a les dependentes que tenen la reglaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els grans magatzemsDaimaruUmeda, a la ciutat d'Osaka, al Japó, han estat focus de les crítiques per una polèmica mesura per diferenciar a les dependentes que tinguessin la regla amb cartells que ho indiquessin.

Originalment, aquesta decisió va ser presa per a fomentar la simpatia entre els treballadors i no havia de ser obligatori portar el distintiu, però la majoria de persones el van veure com un fet discriminatori.

El cartell estava protagonitzat perSeiriChan(Senyora Menstruació), un dibuix que es col·locava sota el nom de la treballadora, perquè els companys les identifiquessin i les poguessin ajudar a fer tasques més complicades.

Pel que sembla, aquesta mesura va ser suggerida pels treballadors de l'empresa i estava relacionada amb la nova secció del centre comercial anomenadaMichiKake. Aquestes insígnies, que eren de doble cara, tenien d'una banda al personatge i per l'altre un text en el qual s'indicava la data d'obertura de la nova botiga dedicada al «benestar de la dona».

«Hem rebut moltes queixes dels clients. Alguns estan preocupats pel tema de l'assetjament i això no era per a res la nostra intenció. Ara estem reconsiderant els nostres plans», va declarar un dels executius deDaimaruUmedaaTheJapanTimes.

tracking