Diari Més

Societat

Sancionen un guàrdia civil per inventar-se que havia rescatat a menors immigrants a Melilla

La investigació encaminada a atorgar-li la Creu del Mèrit de la Guàrdia Civil va desvirtuar la seva versió i va ser finalment sancionat

Imatge d'arxiu d'un rescat a Melilla.

Sancionen un guàrdia civil per inventar-se que havia rescatat a menors immigrants a MelillaEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Sala del Militar del Tribunal Suprem ha confirmat la suspensió d'ocupació i sou per deu dies d'un guàrdia civil destinat a Melilla que va aconseguir certa notorietat públical'abrilde 2017 per una actuació aparentment heroica relacionada amb el rescat de diversos menors immigrants de l'interior d'una cova que s'havia incendiat.

La investigació encaminada a atorgar-li la Creu del Mèrit de la Guàrdia Civil va desvirtuar la seva versió i va ser finalment sancionat.

Els fets van tenir lloc el 16 d'abril de 2017, quan el guàrdia civil participava en una actuació en la denominada Cuesta dela Alcazabacontra dos menors que havien sostret una motxilla de l'interior d'un vehicle.

En arribar a una zona de coves, l'agent es va adonar del que semblava ser un conat d'incendi i segons l'informe oral que va fer als seus superiors -i al Delegat del Govern a Melilla- va entrar en el lloc i va auxiliar i va rescatar a diversos menors que presentaven símptomes d'intoxicació.

La informació oberta amb la finalitat d'atorgar-li la distinció va revelar una sorpresa, perquè van aparèixer testimonis els testimoniatges de les quals van desvirtuar la versió del guàrdia. Les perquisicions van concloure que aquest no va rescatar a cap persona de la cova, «és més, no va arribar a entrar en aquesta, limitant-se a actuar fins on li exigeix la seva condició de Guàrdia Civil, sense haver posat en risc la seva vida, ni salvar a tercers».

Va informar falsament els seus superiors

Després de ser sancionat pel Tribunal Militar, l'agent va acudir al Suprem al·legant que el procediment havia vulnerat la seva presumpció d'innocència, si bé l'alt tribunal afirma que no té dubte sobre la certesa dels fets que se li imputen.

«Això és, haver emès informe als seus superiors sobre la seva participació en un rescat de menors immigrants en una cova, amb un incendi en el seu interior, que no s'ajusta a la realitat de l'esdevingut», confirma el Suprem.

A més, aquesta mateixa versió l'agent també la hi va oferir al delegat del Govern a Melilla i als periodistes que el van entrevistar per a diferents mitjans de comunicació locals «pel seu aparent heroisme». La sanció es justifica en el deure de veracitat que tenen els guàrdies civils en relació amb les seves actuacions.

tracking