Diari Més

Policial

Decomís rècord a Badalona: 631 quilos de metamfetamina amagats en una nau industrial

Es tracta de la partida més gran d'aquesta droga localitzada mai a l'estat espanyol i la Policia Nacional ha detingut sis persones

Imatge de l'actuació policial.

Decomís rècord a Badalona: 631 quilos de metamfetamina amagats en una nau industrialPolicia Nacional

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Policia Nacional ha decomissat 631 quilos de metamfetamina amagats en una nau industrial de Badalona (Barcelonès), la partida més gran d'aquesta droga localitzada mai a l'estat espanyol. Els agents han detingut sis persones relacionades amb el cas, dues a Espanya i les altres quatre a l'estranger. La popularment coneguda com a 'meta' o 'cristall' estava oculta a l'interior de 26 caixes de cartró que contenien uns 40 paquets cadascuna. La investigació es va iniciar quan l'Europol va alertar de la presència de diferents grups criminals operant a Europa que utilitzarien Espanya com a lloc de compra, emmagatzemament i transport de grans quantitats de droga com la cocaïna, la metamfetamina o la marihuana. Després de diverses gestions, agents de la Policia Nacional van detectar un d'aquests grups operant a la zona de Barcelona i van comprovar que disposaven d'un pis franc a Badalona.

Des d'aquest pis franc, els traficants sospitosos es desplaçaven a diferents ports de la costa espanyola per descarregar grans quantitats de metamfetamina per, posteriorment, emmagatzemar-la en una nau industrial de la mateixa localitat del Barcelonès. Els policies van localitzar el magatzem, i gràcies a un manament judicial, van poder registrar-lo i trobar la droga de disseny. El decomís de 631 quilos de 'cristall' representa el més gran de la història de l'estat espanyol, triplicant els 178 quilos de rècord anterior, a principis de maig del 2019. Segons la Policia Nacional, l'operació és una fita en la cooperació policial internacional en la lluita contra el crim organitzat i un cop molt dur al subministrament d'aquesta droga al mercat negre europeu. En paral·lel, i gràcies a aquesta operació, es va registrar un altre magatzem de l'organització criminal i es va poder desmantellar una plantació de marihuana amb 1.000 plantes en fase de creixement.

tracking