Diari Més

Successos

Un venedor de l'ONCE roman deu dies mort en el seu quiosc

CSIF i CCOO han presentat aquest divendres una denúncia davant la Inspecció de Treball contra la delegació de l'ONCE a Madrid per vulneració de normes i legislació laboral

Imatge d'arxiu d'un quisoc de l'ONCE

Un venedor de l'ONCE roman deu dies mort en el seu quioscEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

CSIF i CCOO han presentat aquest divendres una denúncia davant la Inspecció de Treball contra la delegació de l'ONCE a Madrid després de ser trobat el cadàver d'un venedor de l'organització de cecs en un quiosc de l'empresa la desaparició de la qual havia estat denunciada per la seva família deu dies abans. Tots dos sindicats acusen l'ONCE de vulneració de normes i legislació laboral.

L'empresa, segons explica el sindicat CSIF en un comunicat recollit per Efe, encara no ha donat explicacions sobre la mort del venedor, M.R.G., el cadàver del qual va ser trobat pel servei de neteja de la companyia en la nit del 4 al 5 de novembre a l'interior del punt de venda de l'ONCE enfront del número 26 del carrer de Hilarión Eslava, en el districte de Chamberí.

La desaparició d'aquesta persona va ser denunciada per la seva família el 25 d'octubre, per la qual cosa podria portar deu dies mort a l'interior del quiosc en el qual va ser trobat.

En l'escrit, es demana que se sancionin les infraccions en les quals es pugui haver incorregut arran de la defunció d'un venedor de cupons en un dels quioscos de la companyia.

L'endemà de la troballa del cadàver, els dos sindicats van sol·licitar una reunió del comitè de Seguretat i Salut per a abordar el succeït després de la desaparició d'aquest venedor.

Cinc dies després, l'11 de novembre, la presidenta d'aquest comitè i al seu torn cap de coordinació de Recursos Humans va informar que no procedia la celebració de tal reunió «en mancar d'informació suficient per a pronunciar-se sobre aquests fets», s'afegeix en la nota.

CSIF i CCOO han tingut coneixement que el quiosc de Hilarión Eslava on va ser trobat el cadàver no tenia com a titular al mort, M.R.G., que en la informació del tercer trimestre facilitada per la companyia figurava amb un únic punt de venda en carrer de Santa Engracia, 64.

No obstant això, el venedor «oficial» del quiosc de Hilarión Eslava estava des de maig treballant en el punt de venda de Guzmán el Bo, 139, substituint al seu titular, per la qual cosa és probable que el mort estigués venent cupons en el quiosc de Hilarión Eslava.

Els dos sindicats demanen que l'empresa constati oficialment tots aquests extrems, així com quan va conèixer la direcció la desaparició d'aquesta persona, quines intervencions es van realitzar per a localitzar-lo, si es va acudir al quiosc i si es disposava de clau d'aquest; quan es va conèixer l'aparició del cadàver, si s'ha obert procediment per a determinar si hauria de considerar-se com a accident de treball o si correspon indemnitzar als seus hereus.

La informació facilitada a les dues seccions sindicals «produeix confusió, no resulta veraç ni actualitzada», assenyala l'escrit de denúncia, que afegeix que «no és excepcional que no existeixin claus en el centre d'algun quiosc».

Per això, insta que s'adoptin mesures perquè mai faltin claus de tots els punts de venda integrats en el seu àmbit d'actuació.

En la denúncia, CSIF demana a la Inspecció de Treball que, a més de sancionar les infraccions en les quals pogués haver incorregut l'adreça de l'empresa a Madrid per aquests fets, es doni compliment al lliurament d'informació actualitzada i puntual de tots els canvis que es puguin produir respecte als llocs de treball, amb punt de venda assignat, horari i dies de descans dels treballadors.

tracking