Diari Més

Tecnologia

La nova estafa piramidal en Whatsapp: l'estafa dels 33 euros

El Govern emet una alerta d'«alta importància» per un nou problema en la famosa app de missatgeria.

L'acusat assegura que «el corrector enviava paraules que no volia escriure».

Ja no hauràs d'obrir el Whatsapp per veure les fotos rebudesPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Segons informa El Mundo, l'Institut Nacional de Ciberseguretat (INCIBE), dependent del Ministeri d'Economia, ha emès una alertad'«altaimportància» sobre l'última estafa allotjada en la famosa aplicació de missatgeriainstantània.

Es tracta d'un missatge que s'ha viralitzat a través de l'app en la qual apareix un enllaç que convida a l'usuari a participar en un intercanvi de diners col·lectius.

L'engany consisteix en un missatge, que arriba reexpedit des d'un contacte de confiança en WhatsApp, que assegura que si s'intercanvien 33 euros amb altres amics, es rebran 1.848 una setmana més tard.

El missatge redirigeix a una web externa amb un vídeo en el qual una jove explica que «no es tracta d'un engany ni d'una estafa piramidal» sinó d'un sistema solidari en el qual els usuaris fan regals a uns altres i tots es beneficien. D'aquesta manera, en fer un regal a una altra persona, aquesta ha de repetir l'operació amb un altre familiar o amic i reexpedir el missatge a dues persones més.

Des de l'organisme recomanen «prestar molta atenció a tota la informació que rebem a través d'internet, però especialment a través de programes de missatgeria instantània i xarxes socials».

tracking