Diari Més

Successos

Investiguen la mort d'un bebè al Gregorio Marañón per sobredosi

Va ser sotmès a un trasplantament de cor i li van administrar una sobredosi d'un fàrmac immunodepressor

Imatge de l'Hospital Gregorio Marañón de Madrid.

Investiguen la mort d'un bebè al Gregorio Marañón per sobredosiGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un bebè de 9 mesos va morir el mes de febrer passat a l'Hospital GregorioMarañónde Madrid presumptament després d'administrar-li per error una dosi deu vegades més alta d'un medicament que necessitava.

Així consta en la denúncia que els pares del menor han interposat davant el Jutjat d'Instrucció número 10 de Madrid, representats per CarlosSardinero, que col·labora amb la Associación El Defensor del Paciente, per un presumpte delicte d'homicidi per imprudència professional greu, denúncia que ha avançat aquest dimarts el diari El Mundo.

El bebè, que al novembre de 2018 havia estat sotmès a un trasplantament de cor, necessitava 100 mil·ligrams demicofenolato, un fàrmacinmunosupresorque s'empra per al tractament de pacients trasplantats, però se li va administrar un gram, deu vegades més.

Com a conseqüència del «error» -que, segons la denúncia, s'admet com a tal a la història clínica del pacient en diverses ocasions- el bebè va morir dies després per necrosi intestinal, malgrat els intents dels metges de revertir els efectes de la sobredosi.

Metge i infermera

El Jutjat investiga si va ser el metge qui va prescriure la dosi incorrectament o la infermera qui la va aplicar de manera indeguda.

L'Associación El Defensor del Paciente lamenta que per part de l'Hospital GregorioMarañón«no s'hagi ofert una explicació als pares i, fonamentalment, que no hagin aportat ajuda psicològica per ajudar-los a superar aquest duel».

Des del GregorioMarañóni la Conselleria de Sanitat de la Comunitat de Madrid han refusat fer declaracions, i han reiterat la seva màxima voluntat de col·laborar amb la justícia durant la instrucció de la causa, fins que es dirimeixi qualsevol tipus de responsabilitat.

tracking