Diari Més

Successos

Troben 119 bosses amb cadàvers desmembrats en una fossa a Mèxic

Des de desembre de 2018 s'han descobert 78 fosses amb restes humanes a Jalisco

Perits forenses treballant en la fossa clandestina al costat de maquinària pesada.

Troben 119 bosses amb cadàvers desmembrats en una fossa a MèxicEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les autoritats de l'estat mexicà deJalisco van informar aquest dimecres de la troballa total de 119 bosses amb restes humanes desmembrades en concloure l'excavació d'una fossa clandestina trobada a principis de setembre al municipi deZapopan.

Es troba a l'estat amb més presència del càrtelJaliscoNueva Generación, encapçalat perNemesioOsegueraCervantes, 'ElMencho', i és considerat per les autoritats mexicanes com la major organització criminal del país.

Des del 3 de setembre passat, quan van ser extretes tres bosses amb restes humanes, els perits van desplegar un operatiu d'excavació a més de 10 metres de profunditat que ha finalitzat aquest dia, van assenyalar fonts de la Fiscalia General de l'Estat deJalisco(FGE).

Tan sols en els tres últims dies, els perits van treure de la fossa un total de 44 bosses amb restes humanes, 14 d'elles en l'última jornada d'excavació, van assenyalar.

Els treballs, en els quals es va utilitzar maquinària pesada manipulada per personal de l'Institut de Ciències Forenses deJaliscovan concloure al no trobar més embolcalls, va afirmar.

Una denúncia ciutadana va permetre arribar a la fossa clandestina localitzada en un pou pròxim a la colònia La Primavera, situada al Bosque del mateix nom aZapopan, un dels municipis de Guadalajara, capital deJalisco, oest de Mèxic.

El nombre de cossos en les 119 bosses encara no ha pogut ser determinat perquè els perits de l'InstitutJalisciensede Ciències Forenses estan impossibilitats per a obrir-les mentre no puguin analitzar-les de manera conjunta.

La Comissió Nacional de Recerca de Persones indica que de l'1 de desembre de 2018 al 14 d'agost d'aquest any, aJaliscos'han descobert 78 fosses.

tracking