Diari Més

Successos

Investiguen la troballa de més de cent cadàvers ocults al cementiri de Manacor

Dos regidors van descobrir els cossos rere una porta que ningú havia obert en anys

Els cossos s'han trobat en dues sales tapiades del cementiri de Manacor.

Investiguen la troballa de més de cent cadàvers ocults al cementiri de ManacorGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Manacor (Mallorca) ha informat que la Policia Nacional està investigant la troballa de restes humanes i cadàvers complets, que correspondrien a entre 100 i 300 morts, ocults en dues sales tapiades del cementiri i que podrien procedir d'un trasllat al cementiri dels anys vuitanta.

La troballa es va produir fa pocs dies, quan dos regidors van realitzar una visita al cementiri per conèixer la seva situació, van detectar que hi havia una sala tapiada i van demanar al responsable de la instal·lació que l'obrís.

En aquesta sala van trobar nombroses caixes plenes d'ossos, moltes d'elles sense identificar, han informat fonts municipals.

Davant aquesta situació i atès que hi havia altres espais tapiats, també es van obrir i van trobar una altra sala amb cadàvers sencers amuntegats. El consistori estima que entre totes dues sales pot haver-hi restes de 100 i 300 cadàvers.

L'Ajuntament de Manacor ha informat en un comunicat que des del moment en què l'actual equip de govern municipal va conèixer aquesta situació, la va posar en coneixement de les autoritats policials i judicials per a procedir a esclarir els fets.

El Consistori recalca en la nota que està treballant per «resoldre el més aviat possible» la situació, i fer-ho «amb la màxima transparència possible», i ha demanat «prudència i respecte davant un tema tan sensible per la ciutadania».

«Sembla que estem davant un cas de mala praxi. Tot indica que els cossos que van ser traslladats amb motiu de les obres de reforma de 1982-83, no es van retornar als corresponents nínxols una vegada finalitzades», detalla la nota.

«Encara que és una situació creada fa anys i no solucionada fins avui, de moment, demanem prudència. No es descarta demanar explicacions i responsabilitats», conclou la nota.

Anàlisis científiques hauran de determinar l'edat de les restes que, en tot cas, serien anteriors als anys vuitanta. La persona responsable del cementiri en el moment d'aquelles obres de reforma va morir fa dos anys.

tracking