Diari Més

Successos

Detenen als pares d'un bebé ingressat greu per presumptes maltractaments a l'hospital de Lugo

La Xunta s'ha fet càrrec de la guàrdia i custòdia del menor de dos mesos

Els pares van quedar detinguts per un delicte d'abandonament de menors.

Policia NacionalEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un bebè de tot just dos mesos i amb signes d'haver sofert maltractaments, a causa de les lesions presentades en diverses parts del seu cos, es troba ingressat greu en l'UCI de l'hospital de Lugo i els seus pares, sobre els quals pesen les sospites, van ser detinguts.

L'alarma la van donar els propis sanitaris i és un jutjat d'aquesta ciutat el que ara porta la causa, han informat fonts de la recerca, les quals han indicat que una vegada activat el protocol, es va demanar una ordre d'accés a l'habitatge que habitava aquesta família.

Una vegada allí, va quedar constatada la insalubritat d'aquesta llar, causa d'una olor nauseabunda, fins a tal punt que es va requerir la presència d'operaris de neteja per retirar totes les escombraries acumulades.

Els serveis socials de la Xunta han assumit la tutela del menor. Així ho ha manifestat el delegat de la Xunta a Lugo, José ManuelBalseiro, qui ha explicat aquest dimecres que de forma «immediata» es van posar en marxa «els protocols de protecció del menor, que el jutjat va donar a la Xunta la guàrdia i custòdia d'aquest menor».

Els pares del bebè, després de ser detinguts el dilluns, han comparegut davant la titular del Jutjat d'Instrucció Número 1 de Lugo, Pilar de Lara, que els ha deixat en llibertat la nit d'aquest dimarts investigats per un suposat delicte de maltractament a menors.

tracking