Diari Més

Denuncien una monja per robar vots a varies ancianes a Bizkaia

El cas ha arribat a la Fiscalia i li podria suposar de sis mesos a tres anys de presó

Unes monges del convent de les clarisses exerceixen el seu dret el 28-A.

Denuncien una monja per robar vots a varies ancianes a BizkaiaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Junta Electoral de Bizkaia ha decidit enviar a la Fiscalia una denúncia del PSE-EE sobre una monja que suposadament va robar el vot de varies ancianes a favor del PP en un col·legi de Bilbao durant les eleccions generals del passat diumenge, segons ha explicat 20Minutos.

Dos apoderats de Elkarrekin Podemos en un col·legi electoral de la capital biscaïna, van denunciar que una monja va ser descoberta diumenge passat ficant paperetes del PP en els sobres de votació de diverses ancianes de la residència de La Misericordia a les que acompanyava, que li havien sol·licitat que introduís en el sobre paperetes d'altres candidatures diferents.

Durant l'escrutini general realitzat aquest dimecres al Palau de Justícia de Bilbao, i en el moment en què s'iniciava la revisió de les dades de la Mesa 8.16.A del col·legi electoral de La Misericordia, on es van produir els fets, el representant del PSE-EE, Ekain Rico, ha sol·licitat l'obertura de l'acta d'aquesta taula, que recull l'ocorregut, i ha demanat el trasllat del document a la Fiscalia.

Finalment, la Junta Electoral ha acceptat la petició dels socialistes i l'ha tramitat al Ministeri Fiscal per a la comprovació dels fets, segons el PSE-EE.

L'acta identifica nominalment a la monja, que segons els socialistes, que va ser descoberta introduint paperetes del PP als sobres de votació de varies ancianes sense tenir en compte la seva preferència de vot que aquestes li havien transmès.

La legislació electoral estableix que l'alteració per un particular d'una papereta electoral triada per un elector pot implicar fins i tot la pena de presó de sis mesos a tres anys.

tracking