Diari Més

Oviedo

Absolt d'assetjament a una menor de 15 anys perquè ella «mancava d'innocència» sexual

El processat, de 40 anys, va intercanviar fotos de contingut eròtic amb l'adolescent

Un agente de Policía Nacional en una operación contra la pornografía infantil

Absolt d'assetjament a una menor de 15 anys perquè ella «mancava d'innocència» sexualPolicia Nacional

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un jutge d'Oviedo ha absolt a un home de 40 anys jutjat per intercanviar fotos de contingut eròtic amb una menor de 15 anys en considerar que l'adolescent mancava d'innocència i mostrava un coneixement en matèria sexual que exclou qualsevol possibilitat d'un delicte de corrupció de menors.

La sentència, notificada aquest dilluns a les parts, serà recorreguda en apel·lació davant l'Audiència Provincial d'Oviedo per l'advocat Luis Valdés, que exercita l'acusació particular en representació de la mare de la víctima, segons han informat a Efe fonts judicials.

L'acusat, un madrileny de 40 anys, va reconèixer en la vista oral l'intercanvi de material fotogràfic amb l'adolescent a través de la xarxa social Instagram, però va adduir que pensava que tenia 20 anys, encara que la menor va admetre que primer li va dir que era major i posteriorment li va confessar la seva edat real.

Tant la Fiscalia, que interessava una pena de dos anys de presó, com l'acusació particular sostenien que l'acusat va intercanviar diversos missatges amb la menor i li va demanar a l'adolescent que li enviés una foto, que ella li va manar l'endemà, i en els dies successius els missatges van anar pujant de to i gradualment fins que van adquirir major contingut sexual.

Les converses a través d'aquest compte van finalitzar dos mesos després, quan la mare de la menor va modificar la contrasenya d'accés en advertir que la seva filla tenia compte en aquesta aplicació i que hi havia converses amb un home inapropiades per a la seva edat. Posteriorment, l'acusat va tractar en repetides ocasions posar-se en contacte amb la menor, sense aconseguir-ho.

El jutge penal número 1 d'Oviedo ha basat la seva sentència absolutòria en què, al seu judici, la menor mancava de la innocència i el candor pretesa per les acusacions i ha eximit de tota responsabilitat penal a l'acusat en considerar que no va ser enganyada per a remetre-li les fotos d'alt contingut sexual.

tracking