Diari Més

Oporto

Neix un bebè d'una dona que portava tres mesos en estat de mort cerebral

El petit, que va néixer per cesària a les 31 setmanes de gestació a Portugal, va necessitar suport respiratori

Els peus d'una nena prematura en una in de los pies de una niña nacida prematuramente, en una incubadora en un hospital.

Mor un bebè prematur després de sofrir cremades en una incubadora improvisadaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un bebè ha nascut avui per cesària a l'Hospital de SãoJoãode Porto, al nord de Portugal, després de gairebé 32 setmanes de gestació d'una mare que portava tres mesos en estat de mort cerebral.

La cap deNeonatologíadel centre sanitari,HercíliaGuimarãés, va explicar en roda de premsa que van decidir avançar la cesària prevista per a aquest divendres perquè la mare va presentar «deterioració respiratòria» la passada matinada.

El bebè ha nascut després de 31 setmanes i sis dies de gestació amb 1,7 quilograms, un pes «adequat» per a la seva edat gestacional, segonsGuimarãés, qui ha dit que «ha nascut bé».

Salvador, el nom que li han donat al nen, ha necessitat suport respiratori en néixer, encara que la cap deNeonatología ha matissat que és l'habitual en els bebès que neixen a les 32 setmanes.

L'hospital havia decidit intentar prolongar l'embaràs fins a les 32 setmanes perquè és el moment que marca la barrera entre els prematurs i els moderadament prematurs, per la qual cosa ja és «un bebè que genera menys preocupació».

La mare va sofrir un atac d'asma agut a les dotze setmanes d'embaràs i, després d'un temps en coma induït, va entrar en mort cerebral a les dinou setmanes.

Es tracta del primer bebè nascut d'una mare amb morta cerebral a l'Hospital de SãoJoãode Porto.

En el Centre Hospitalari de Lisboa Central va haver-hi un cas semblant en 2016, quan va néixer un nen d'una mare que portava quinze setmanes en mort cerebral, el major període de supervivència registrat a Portugal.

tracking