Diari Més

Successos

Detenen una dona per robar un bebè d'un hospital fent-se passar per pediatra

El desplegament policial i l’ajuda dels veïns va permetre recuperar el nadó en tres hores

L'Hospital Universitari de Guadalajara

Detenen una dona per robar un bebè d'un hospital fent-se passar per pediatraGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una dona de 47 anys, veïna de Cabanillas del Campo (Guadalajara), va ser detinguda el passat dissabte com a presumpta autora del rapte d’un bebè durant unes tres hores fent-se passar per pediatra a l’Hospital Universitari de Guadalajara. Segons sembla, la detinguda hauria perdut un bebè fa temps.

Dissabte al matí la presumpta autora es va personar a l’habitació dels pares, on feia pocs dies havia nascut el nadó, per a explicar-los que era pediatra i que havia d’agafar el nen per a fer unes proves mèdiques. Els fets es van produir sobre les 10.20 hores i al cap de tres hores ja el van localitzar.

La falsa pediatra els va preguntar als pares si ja havien fet les proves del taló i de l’esforç, i ella va sortir i els va dir que ara venia a pel nen a fer-la. Als pocs minuts va tornar i va agafar el bebè però el pare es va enfadar i va donar la veu d’alarma, a partir de la qual van revisar l’hospital de dalt a baix i al veure que no estava, es van posar en marxa diferents mitjans.

A partir del desplegament policial i la col·laboració d’una farmàcia de Cabanillas van aconseguir trobar el bebè, ja que es va difondre des d’un primer moment una imatge de la presumpta autora dels fets per a que les farmàcies de la zona tinguessin constància d’això. «Vam treballar contrarellotge i el temps jugava en contra nostra, però el servei va ser immediat», va dir als mitjans el comissari en cap de la província, José Arroyo.

Va ser en el moment en què la detinguda es va personar en una farmàcia a demanar llet per al bebè i en manifestar que no sabia quina prenia, quan es van activar les sospites. La farmacèutica va reconèixer que de seguida va sospitar de la dona que va arribar a demanar una llet que «no existia i estava molt nerviosa» i després de veure les imatges que li van enviar i veure la descripció van fer la comprovació amb les càmeres que tenien i ho van verificar.

Un veí va trucar a la policia informant que una veïna havia tingut un bebè que va morir al poc temps. La policia va localitzar el seu domicili i, tot i que segons el comissari, la dona estava «nerviosa i plorant», els va obrir la porta i «ho va negar tot, absolutament, nosaltres ens vam quedar tranquils en veure que allà hi havia un bebè i vam comprovar que la numeració del cordó umbilical corresponia amb la que portava la mare a l’hospital», va explicar.

Poc després la dona els va reconèixer que havia estat ella. «Sembla ser que aquesta dona va tenir un bebè que va morir i podria estar en una situació de trastorn transitori», va assenyalar el comissari, després d’indicar que precisament, la detinguda havia estat traslladada a l’hospital per a realitzar-li les proves pertinents. Immediatament van avisar al pare del bebè que es va personar a l’habitatge i es va fer càrrec del fill, per a després posar la corresponent denúncia.

tracking