Diari Més

Les colles es posen a prova en un cap de setmana exigent

A Vilanova es podria veure gamma extra

Imatge d'arxiu d'un castell de la Jove de Tarragona a Vilallonga del Camp.

Les colles es posen a prova en un cap de setmana exigentLaia Díaz

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El mes d'agost l'activitat castellera a les comarques de Tarragona s'intensifica i les colles del territori augmenten les seves prestacions. Aquest últim cap de setmana del mes de juliol serà el millor preàmbul per comprovar l'estat de forma de diferents agrupacions en algunes actuacions clàssiques del calendari.

La Festa Major de Vila-seca reunirà dissabte (18.30 h.) a la Colla Vella dels Xiquets de Valls, els Xiquets de Tarragona i la colla local amb objectius ben diferents però intencions similars, fer passes endavant. Els vallencs han de seguir rodant els castells de gamma alta de vuit millorant sobretot les prestacions del 4 de 8 amb el pilar, que la setmana passada va quedar en intent. A més, tenint en compte que dimecres vinent tenen la diada de Firagost, han de tornar a ensenyar el castell de nou, probablement el 3 de 9 amb folre. Ho poden fer a Vila-seca o diumenge a Vilallonga del Camp, en una actuació també de compromís per a la Colla Vella.

Els Xiquets de Tarragona insistiran en els castells bàsics de vuit a les portes d'un mes d'agost on tenen la diada de Sant Magí com a gran objectiu. En funció de l'últim assaig que han de fer aquest divendres, no es descarta l'opció de provar també el 2 de 8 amb folre, que només van poder carregar a principis de mes.

Els Xiquets de Vila-seca juguen a casa i després de fer rodar els castells de sis en les actuacions de la temporada tenen una bona oportunitat per intentar algun castell de set, ja que la presència de dues colles convidades multiplicarà la seva pinya, un factor clau per plantejar-se nous objectius.

En paral·lel a aquesta diada, a Vilanova i la Geltrú actuaran la Colla Joves Xiquets de Valls i la Colla Jove Xiquets de Tarragona acompanyant als Bordegassos locals i als Castellers de Vilafranca a la Diada de les Neus. Entre els objectius dels vallencs estarien el 3 de 9 amb folre o el 2 de 8 amb folre, que van quedar en intent desmuntat fa dues setmanes a Torredembarra, a banda de continuar rodant el 5 de 8, que treballen per a posar-li un pis més, o començar a ensenyar els castells amb el pilar.

També a Vilallonga

La Jove de Tarragona, que també té doble compromís en 24 hores perquè diumenge estarà a Vilallonga del Camp, ja ha anunciat que vol estrenar algun castell. Podria ser el 7 de 8 o el 5 de 8, que als assajos estan donant garanties. Els últims dies també intensifiquen el treball amb els castells de nou, però tot apunta que els primers intents arribaran el mes d'agost. Els Castellers de Vilafranca amb disposició de provar els castells de gamma extra que diumenge passat no van poder intentar a Mataró com el 2 de 9 i el pilar de 8 amb folre i manilles i els Bordegassos de Vilanova amb el 2 de 7, completen alguns dels objectius de la diada.

Finalment, a la ciutat de Reus es trobaran també dissabte (18 h.) els Xiquets de Reus que continuen el seu treball amb els castells de vuit i podrien estrenar el 3 de 8 i els Castellers de Sant Pere i Sant Pau que tindrien com a principal repte el 2 de 7, que no proven des de mitjans de juny.

tracking