Diari Més

Castells

La Bisbal més plàcida i calorosa

Doblet de 9 de tres colors i gamma extra per Vella i Vilafranca

El 5 de 9 amb folre de la Colla Vella.

La Bisbal més plàcida i calorosaJan Magarolas Guinovart

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La diada de la Bisbal del Penedès té fama de ser la més calorosa de l’estiu. El carrer del Doctor Robert ha viscut avui al migdia la diada de Festa Major, i per primer cop en molt de temps, la façana de la Societat bisbalenca no estrenarà cap nova placa l’any vinent. Han calgut poc més de tres hores perquè Colla Vella, Colla Joves i Castellers de Vilafranca signessin tres doblets de amb gamma extra, pilars inclosos.

De les tres colles, la Vella Valls és la que ha començat més atrevida, amb l’aposta del 5 de 9 amb folre. Estrenada feia tot just una setmana, la supercatedral rosada s’ha carregat amb certa facilitat i s’ha hagut de treballar de valent a la descarregada. L’afluència de castellers i la prudència han fet que la Colla Vella descartés més castells de gamma extra, reservant-se pel que queda d’agost. Els rosats han completat un 3 de 9 amb folre de bona factura i, després d’un peu desmuntat que segueix evidenciant les dificultats del castell, han descarregat un 4 de 9 amb folre molt treballat. La Vella ha tancat amb el setè pilar de 7 folrat de l’any.

A un dels extrems de la plaça la Joves de Valls ha obert la seva actuació amb un plàcid 3 de 9 amb folre, que els vermells ja se saben de memòria perquè han completat en nou ocasions enguany. El 4 de 9 amb folre ha arribat a la segona ronda, molt més tranquil que el de Firagost, i a continuació la Joves ha optat pel 5 de 8, completant la primera tripleta màgica del curs. La catedral, que havia quedat carregada a Llorenç, avui s’ha completat sense patir gaire. Tot i que el pilar emmanillat entrava a les apostes dels vermells, segurament l’hora i la calor han fet acabar amb el pilar de 7 amb folre.

Els Castellers de Vilafranca s’havien plantejat una diada de rodatge de manilles i estructures de cara a reptes superiors. Han començat amb el 4 de 9 amb folre, que no els havia de causar cap problema però que els ha plantat cara després de l’aleta. Tot seguit, els verds han escollit la torre de 9 emmanillada, descarregada en dues ocasions aquesta temporada, que ha necessitat la veterania del tronc i les manilles per no caure. Un 3 de 9 amb folre, encarat a fer-lo de deu pisos els pròxims dies, ha donat pas al seu pilar de 7 amb folre, que ha quedat carregat en trencar-se l’encaix entre el terç i el quart, provocant l’única llenya de la diada.

A plaça també hi eren els Bous de la Bisbal, que han completat el primer 4 de 7 a casa seva tot just començar la diada. Enguany, tot i la calor, la Bisbal ha estat més plàcida que en altres ocasions i ha obert la segona meitat del mes d’agost, la més intensa del calendari casteller.

El 2 de 9 amb folre i manilles dels verds.

La Bisbal més plàcida i calorosaJan Magarolas Guinovart

El 3 de 9 amb folre de la Colla Joves.

La Bisbal més plàcida i calorosaJan Magarolas Guinovart

tracking