Diari Més

Castells

Festival de gamma extra rosada per Firagost a la capital de l'Alt Camp

La Colla Vella va estrenar el 5d9f i el 4d9fp i la Colla Joves va guanyar el 4d9f però es va quedar sense el pilar emmanillat

Les dues colles vallenques van apostar fort per una de les diades més importants de la temporada i que serveix alhora per preparar les següents cites.

Festival de gamma extra rosada per Firagost a la capital de l'Alt CampGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Nou duel memorable a la plaça del Blat de Valls. El món casteller tenia una parada important i habitual al calendari, el vespre del primer dimecres d’agost. La Colla Vella i la Colla Joves estaven preparades per tornar a mesurar-se les forces en un entorn d’indiscutible qualitat històrica com és el quilòmetre zero dels castells. Firagost es va saldar amb la gamma extra rosada i el primer doblet de 9 vermell.

La Colla Vella dels Xiquets de Valls tenia ganes d’emoció, i quina emoció! El primer castell dels rosats va ser el 5 de 9 amb folre, la primera de les estrenes, que va servir per despertar la plaça i posar-li un punt d’èpica a la diada. Amb la supercatedral assegurada, la Colla Vella volia la segona estrena, el 4 de 9 amb folre i pilar. Molt tancat a la carregada i altre cop amb l’emoció rosada, faixa desfeta inclosa, la Vella va descarregar el 4 i va deixar el pilar despullat, salvat in extremis gràcies al terç.

S’havia especulat amb la possibilitat de veure a plaça el 2 de 8 sense folre, desmuntat a Vilallonga, però finalment la Vella va optar pel 2 de 9 amb folre i manilles. El castell va pujar a poc a poc i amb un peu molt tou, i es va treballar fins al final per descarregar-lo. Els rosats van posar el punt i final a la seva millor diada amb un altre espadat de 7 folrat i corejant el conegut càntic de «la culpa és de la Vella!»

La Colla Joves Xiquets de Valls va començar la seva actuació amb el 3 de 9 amb folre, un valor segur que enguany ja havien descarregat en sis ocasions i que aquest cop es va completar sense problemes. Tot seguit, els de la camisa vermella van apostar fort pel 4 de 9 amb folre, que s’està convertint en un castell molt car de veure. Sense faltar-li l’èpica, la Colla Joves es va anotar un 4 folrat molt treballat que va precisar de l’experiència dels seus castellers per no caure.

L'intent de pilar de 8

Amb el primer doblet de 9 a la butxaca, la Joves va buscar completar la tripleta i van ensenyar el domini que tenen sobre el 3 de 8 amb el pilar, el vuitè del curs, un autèntic rècord que no ha fet mai cap colla. Per tancar la seva Firagost, els vermells tenien ganes d’estrenar la gamma extra i fer-ho especialment amb el pilar de 8 amb folre i manilles. L’espadat va pujar amb un peu molt inestables i en col·locar-se la setena van decidir desmuntar-lo. La Joves van optar per acabar amb un pilar de 7 amb folre, clavat com de costum.

La diada, que havia començat puntualment a un quart de nou del vespre, va acabar dues hores més tard, de nit i amb un públic persistent que es va quedar fins al final. La propera cita a la plaça del Blat serà per la Diada Nacional, el 10 de setembre a la nit.

tracking