Diari Més

Castells

Catedral i primera llenya lila a Sant Cugat

La Jove de Tarragona es queda sense el castell de 9 a Sant Cugat del Vallès

5 de 8 de la Jove de Tarragona.

Catedral i primera llenya lila a Sant CugatF. Virgili Colla Jove

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sant Cugat del Vallès ha celebrat aquest dissabte a la tarda una diada castellera amb els Castellers de Sant Cugat, la Colla Jove Xiquets de Tarragona i els Minyons de Terrassa. La Jove de Tarragona no ha pogut portar-hi el castell de 9 i ha patit la seva primera caiguda enguany, els egarencs hi ha portat la gamma alta de 8 i la colla local hi ha completat la clàssica.

La Jove de Tarragona, que arribava a Sant Cugat del Vallès després d’estrenar el 9 de 8 la setmana passada a Torredembarra, ha obert plaça amb la catedral dels castells, que s’ha convertit en el vuitè de l’any dels tarragonins. Seguidament han apostat pel 4 de 8 amb l’agulla, que tan sols havien descarregat en una ocasió i que avui ha quedat tan sols carregat, sent la primera caiguda de l’any de la Jove de Tarragona. Rebaixant pretensions i descartant els castells de 9 pisos, els de la camisa lila han descarregat el 3 de 8 i han optat per no tornar a treure el pilar.

Els Minyons de Terrassa, que tampoc han portat el castell de 9, han fet el 2 de 8 amb folre a la primera ronda, una estructura que demà podria pujar un pis a les Santes de Mataró. Han continuat amb el 5 de 8, la novena catedral de l’any, i el 4 de 8, i han tancat la diada amb una raresa castellera: dos pilars de 6 simultanis que demostren la capacitat pilanera dels vallesans. Per la seva banda, els locals Castellers de Sant Cugat han completat la segona clàssica de 8 de la temporada, amb el 2 de 7, el 3 de 8 i el 4 de 8.

tracking