Diari Més

Castells

Tripleta rosada a la diada de les Cultures d'Altafulla

Els Castellers de Vilafranca repeteixen el doblet de nou i els Xiquets de Tarragona tornen a fallar amb la catedral

4 de 8 amb folre de la Colla Vella dels Xiquets de Valls.

Tripleta rosada a la diada de les Cultures d'AltafullaColla Vella

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest dissabte a la tarda ha tingut lloc la diada de les Cultures d’Altafulla, a la plaça del Pou de la població del Baix Gaià. Els locals Castellers d’Altafulla han rebut la Colla Vella, els Xiquets de Tarragona i els Castellers de Vilafranca en una diada que ha servit per assegurar els castells sostre en alguns casos i per afrontar nous reptes en d’altres.

El més destacat d’aquest dissabte a la plaça del Pou ha estat la tripleta màgica de la Colla Vella dels Xiquets de Valls, la primera de l’any per part dels vallencs. D’inici han plantat el 3 de 9 amb folre, el sisè de l’any, i han descarregat a segona ronda el 4 de 9 amb folre, que està plantejant alguns problemes a moltes colles però que la Colla Vella s’ha apuntat per segon cop enguany. A la tercera ronda, els de la camisa rosada han descartat la gamma extra i han descarregat el 5 de 8, signant la seva primera tripleta màgica.

Els Xiquets de Tarragona volien descarregar d’una vegada per totes el 5 de 8, que han hagut de desmuntar en tres ocasions aquest any. Han apostat fort d’entrada, i han topat de cara amb la dificultat del castell, que han desmuntat dos cops més. A continuació, els tarragonins s’han vist obligats a optar pel 3 de 8, en tercera ronda, i el 4 de 8, en quarta ronda.

Per la seva banda, els Castellers d’Altafulla han sortit victoriosos de la diada a casa seva i han estrenat el 4 de 7 a la tercera ronda, després del 3 de 7 i del 2 de 6. El primer doblet de 7 dels altafullencs ha estat la seva millor diada de la temporada.

Els Castellers de Vilafranca, que venien d’estrenar el 4 de 9 amb folre i el pilar de 7 folrat la setmana passada a Tarragona, han reeditat el resultat a Altafulla i han sortit de plaça amb una bona marca. Els vilafranquins han descarregat el 3 de 9 amb folre i, després d’un intent desmuntat, el 4 de 9 amb folre. A la tercera ronda s’han fet amb una altra torre de 8 folrada i han arrodonit l’actuació amb el segon pilar de 7 amb folre del curs.

3 de 8 dels Xiquets de Tarragona

Tripleta rosada a la diada de les Cultures d'AltafullaXiquets de Tarragona

tracking