Diari Més

Més Castells

Vella i Joves de Valls porten els nou pisos a Barcelona

Els Castellers de Barcelona no han tingut sort i no han pogut fer l’aleta al castell de nou al seu 50è aniversari

La Colla Joves ha estrenat els nou pisos amb el 3 de 9 amb folre carregat.

Vella i Joves de Valls porten els nou pisos a BarcelonaDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fer cinquanta anys no passa cada dia. I aquest dissabte a la tarda, els Castellers de Barcelona han celebrat el seu mig segle amb dos convidats excepcionals. La plaça de Sant Jaume ha estat el lloc adient per la primera trobada de les colles dels Xiquets de Valls, que han fet un regal molt especial als barcelonins, en forma de castells de nou.

L’any de la Colla Vella dels Xiquets de Valls està sent similar al 2018, en termes castellers. A Barcelona, els de la camisa rosada han optat pel 3 de 9 amb folre, un castell que aquesta temporada ja han completat en dues ocasions i que no els havia de suposar cap problema. No obstant això,han hagut de desmuntar el castell amb dosos col·locats i tornar-ho a intentar a la segona ronda, aquest cop sí, per descarregar-lo. La Colla Vella s’apuntava el quart 4 de 8 amb el pilar i el cinquè 5 de 8 del curs per tancar les rondes a Barcelona, uns castells que podrien veure’s aviat amb un pis més. A la ronda de pilars, els rosats es van fer amb un altre pilar de 6 marca de la casa.

A l’altra banda de la plaça, una Joves de Valls preparada pels grans castells s’apuntava el 2 de 8 amb folre de sortida, i reservava per la segona ronda l’estrena dels castells de nou. El 3 de 9 amb folre vermell ha quedat carregat i ha convertit la Joves en la quarta colla en assolir els nou pisos enguany, després dels Minyons, la Vella i els Castellers de Vilafranca. Tot i la caiguda, la Joves ha apostat pel 3 de 8 amb el pilar, un castell estrenat la setmana passada a Vila-seca, i ha tancat la seva millor diada d’aquesta temporada amb el pilar de 7 folrat.

Al mig de la plaça, davant de l’Ajuntament, els amfitrions Castellers de Barcelona volien celebrar els 50 anys estrenant el 4 de 9 amb folre. Una aposta ambiciosa que no ha sortit bé, perquè el castell ha caigut amb l’acotxador col·locat i sense haver-se carregat. Els barcelonins han descartat qualsevol altre assalt als nou pisos i han completat els castells de 8 bàsics, acompanyats de l’estrena del 9 de 7 i d’un intent de pilar de 6.

A partir d’ara, les colles vallenques encaren unes setmanes intenses que culminaran a finals de juny amb la diada de Sant Joan, el primer cop aquest any que es veuran les cares en solitari a la plaça del Blat. Les dues colles vallenques s’afanyen a preparar les seves millors estructures i les apostes segueixen més obertes que mai.

La Colla Vella va descarregar el 3 de 9 amb folre després d'un intent desmuntat.

Vella i Joves de Valls porten els nou pisos a BarcelonaDiari Més

tracking