Diari Més

CASTELLS

Les colles del Camp de Tarragona s'acomiaden de la temporada

Altafulla, Vila-rodona i Cambrils posen el punt i final

3 de 7 dels Castellers d'Altafulla

Les colles del Camp de Tarragona s'acomiaden de la temporadaArnau Martínez

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les colles del Camp de Tarragona han acabat la temporada aquest cap de setmana. La Diada de Sant Martí a Altafulla, la Fira de Vila-rodona i la V Trobada de Colles del Sud han posat el punt i final a l’any 2018 casteller.

Diumenge al matí, els Castellers d’Altafulla han convidat els Xicots de Vilafranca i els Xiquets de Tarragona per celebrar la festa major dedicada a Sant Martí. Els matalassers han obert amb un 4 de 8 amb una mica de tremolí que han sabut controlar. Han seguit amb el 2 de 7 i amb el 5 de 7, dues construccions amb les quals han aprofitat per rodar castellers de tronc.

Els Xicots de Vilafranca també han acomiadat l’any a la plaça del Pou descarregant d’entrada el 4 de 7. A continuació, després d’un intent desmuntat de 4 de 7 amb agulla, l’han carregat a tercera ronda. Ha pujat molt lent, obert a terços i després de l’aleta, la terça del pilar no ha aguantat la motxilla de sortida de manera que el pilar ha fet llenya.

Als Castellers d’Altafulla encara els hi queda una actuació el 24 de novembre. Per la seva festa major han completat el 3 i el 4 de 7 a més a més d’un nerviós 5 de 6.

Diumenge al migdia també hi ha hagut diada a Vila-rodona en el marc de la fira. L’última actuació dels Xiquets de Valls de l’any. La Colla Vella ha fet els dos castells bàsics de 8, el 9 de 7 i el pilar de 6 de cirereta, mentre que la Joves ha completat el 4 i el 3 de 8, a més a més del 5 de 7. Les dues formacions han aprofitat per rodar i provar castellers i canalla.

Finalment, dissabte a la tarda els Xiquets de Cambrils van organitzar la V Trobada de Colles del Sud. Cal destacar l’actuació de la colla amfitriona, els de la camisa bordeus van signar la millor diada des de la seva refundació amb el 3 de 7, el 5 de 6, el 4 de 7 i el 2 de 6.

tracking