Diari Més

DIADA DE SANTA ÚRSULA

Santa Úrsula prova castells inèdits

La plaça del Blat veu per primera vegada dos 4 de 9 sense folre descarregats

2 de 8 sense folre carregat de la Colla Joves

Santa Úrsula prova castells inèditsArnau Martínez

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Es preveia la millor Diada de Santa Úrsula de tots els temps, però finalment no ha estat així. De fet, només s’han fet quatre construccions, dues cada colla. Una actuació protagonitzada pels castells sense folre i els castells inèdits. La Colla Vella ha intentat el 2 de 9 sense manilles i el 3 de 9 sense folre. Aquest últim també l’ha provat la Joves. Uns intents gens decebedors evidenciant la feina que han fet les dues colles dels Xiquets de Valls aquesta temporada. El moment més exitós ha estat la primera ronda quan la plaça del Blat ha vist per primera vegada dos 4 de 9 sense folre descarregats.

El castell total descarregat a les dues bandes

La Colla Joves Xiquets de Valls ha obert plaça amb el 4 de 9 sense folre. El van descarregar la setmana passada al Vendrell per Santa Teresa i hi tenien confiança absoluta. L’han agafat força tancat i quan es col·locaven dosos, ha patit una fuetada que han salvat ràpidament. La descarregada ha estat força plàcida tenint en compte que es tractava del castell total.

La Colla Vella dels Xiquets de Valls ha escollit el mateix castell que els vermells de sortida, el total. El 4 de 9 sense folre dels rosats s’ha obert molt aviat al pis de terços i amb l’aleta també al de quarts. Semblava insalvable, però els d’Albert Martínez han lluitat el castell fins que l’han tingut tot descarregat. Primera ronda igualada.

La ronda del dos

Els vermells han seguit amb el 2 de 8 sense folre que han carregat in extremis. La carregada anava molt bé, però amb l’acotxador a lloc, l’enxaneta ha pujat molt tard i ena quests castells es necessita rapidesa. Després de l’aleta, l’estructura s’ha trencat entre terços i quarts. El 2 de 8 net el van dominar a la perfecció durant el mes d’agost, però els últims tres només els han pogut carregar.

A segona ronda ha arribat el primer repte majúscul del dia dels d'Albert Martínez, el 2 de 9 sense manilles. Un castell que no s’ha descarregat mai. A Santa Úrsula ha quedat en intent. El pilar que estava d’esquenes a l’ajuntament no ha trobat l’encaix amb el folre i abans que sonessin gralles ja ballava massa. Quan s’anava a col·locar l’acotxador, el mateix pilar ha acabat saltant. Els rosats han quedat a uns passos de la glòria, però l’intent ha estat molt digne. Era l’any i els del Portal Nou no s’haguessin perdonat no haver-ho intentat.

Seguidament han provat el 3 de 10 amb folre i manilles. Un dels quarts no acabava de trobar-se còmode, estava obert i li ha marxat un peu. En aquest moment, el mateix casteller ha cridat “avall” quan sisens es col·locaven a la seva posició. El castell de 10 és el punt negre de la Vella, en tota la temporada no l’han pogut descarregar.

Els intents de 3 de 9 sense folre

Els de Francesc Ramon han deixat el castell inèdit pel final. Després de dos peus desmuntats, a la tercera han tirat amunt el 3 de 9 sense folre. L’estructura no estava malament, potser massa estirada a quarts i a quints, i quan entraven dosos, l’han desmuntat ràpidament perquè la canalla no ho ha vist clar. Hi han tornat a continuació, però llavors ja els ha quedat en intent. Molt semblant a l’anterior, els mateixos pisos no han sabut treballar i ha acabat saltant a quarts. Era la quarta vegada que portaven l’inèdit 3 de 9 sense folre a plaça en la seva història, però per Santa Úrsula de 2018 tampoc ha estat el dia. Han acabat amb el pilar de 6.

La Colla Vella encara volia dir la seva a tercera ronda i han acabat amb un intent de 3 de 9 sense folre. Quan anava a col·locar-se l’acotxador, amb l’estructura molt tancada, ha saltat un terç fent caure tota la construcció. Era la desena vegada que els rosats provaven aquest castell a plaça. Han acabat completant un 3 de 9 amb folre de tràmit i l’espadat de 6.

tracking