Diari Més

DIADA DE L'ESPERIDIÓ

Aleix Bordas posa el punt i final al capdavant de la Jove de Tarragona

Els liles descarreguen el 4 de 9 amb folre a l’Esperidió

4 de 9 amb folre de la Jove de Tarragona

Aleix Bordas posa el punt i final al capdavant de la Jove de TarragonaArnau Martínez

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Pla de la Seu ha vist aquest dissabte a la tarda l’última actuació de la Jove de Tarragona de la temporada. Els de la camisa lila s’han acomiadat amb el 4 de 9 amb folre com a màxim castell que ha servit per posar el punt i final del mandat d’Aleix Bordas. La Diada de l’Esperidió ha tornat a reunir a més dels liles, els Bordegassos de Vilanova, els Nens del Vendrell i els Castellers de Sant Cugat.

La Jove de Tarragona ha obert amb un treballat 5 de 8, sobretot al pilar central. El terç estava molt estirat, apropant-se massa a l’estructura del dos. Han seguit amb el 4 de 9 amb folre, remenat i amb males mides ja que una de les rengles quedava força més alta respecte les altres. Han acabat amb un 9 de 7 de postal amb tres enxanetes que han tornat a exhibir una sincronia total. “Era un dia per acabar temporada junts i recuperar l’essència dels castells, gaudint independentment del nivell de la diada”, ha dit el cap de colla, Aleix Bordas en acabar. “Lògicament no hem tingut el final de temporada que esperàvem, ens han marcat les circumstàncies”, ha afegit.

Aleix Bordas plega de cap de colla sense un relleu determinat

“Acabem la temporada amb la sensació que ens espera un bon futur i que el millor està per arribar”, ha subratllat Bordas. La Jove de Tarragona ha fet una temporada estranya, amb moltes caigudes sobretot al darrer tram. “Mirant números és igual o inclús millor a les anteriors, el que passa és que les sensacions són diferents”, ha explicat el tècnic dels de la camisa lila.

Aquest any ha carregat dues vegades el 3 de 10 amb folre i manilles. Va estrenar el 4 de 9 amb folre i agulla al Catllar i el va repetir al Primer diumenge de festes. El 5 de 9 folrat els hi ha donat bons resultats, descarregant-lo cinc vegades i carregant-lo un parell de vegades més. També el pilar de 8 amb quatre de completats i un de carregat. A més a més d’un bon grapat de 9 de 8 i el 2 de 9 emmanillat que només van poder carregar per Sant Magí.

“Hem demostrat inconformisme i ambició; ben entès, és positiu”, ha sentenciat. Aleix Bordas no repetirà com a cap de colla l’any vinent després d’estar dos anys al capdavant dels del Cós del bou. Durant el seu mandat el millor castell assolit ha estat el 4 de 9 sense folre que van carregar la temporada passada al Vendrell per Santa Teresa. Preguntat pel relleu, no ha desvetllat cap nom, però ha emplaçat a que qui faci el pas “tingui la il·lusió suficient per tirar del carro. Es trobarà una colla molt sana i amb moltes ganes de fer castells”. Tot plegat, amb un al·licient, la Jove de Tarragona l’any vinent compleix els 40 anys.

Nens del Vendrell, Bordegassos de Vilanova i Castellers de Sant Cugat

D’altra banda, els Nens del Vendrell han descarregat un 3 de 8 perfecte, el 5 de 7 i el 9 de 7. Aquest últim l’han fet a quarta ronda ja que a segona l’han hagut de desmuntar. El feien amb una enxaneta, els acotxadors han arribat tard i qui havia de fer l’aleta s’ha fet enrere.

Els Castellers de Sant Cugat han escollit el 2 de 7 de castell de sortida. Molt lleig, una quarta s’ha estirat moltíssim i ha fet deformar i patir tota l’estructura. Han continuat amb el 4 de 8 i el 7 de 7.

Finalment, els Bordegassos de Vilanova han començat amb el 5 de 7 que ha pujat força mogut, però s’ha parat amb l’aleta. Després han fet el 4 de 7 amb agulla i han encarat l’objectiu del dia, el 3 de 8 que han desmuntat amb l’acotxador a lloc. Han acabat amb un 3 de 7 de tràmit.

tracking