Diari Més

CASTELLS

El Mercadal espera tornar a veure el 3 de 9 amb folre dels Xiquets de Reus

Els de la  camisa avellana van carregar el 3 de 9 amb folre a Cambrils després de dos anys sense fer l’aleta

Els Xiquets de Reus han carregat el 3de9 folrat per Sant Pere

Els Xiquets de Reus carreguen el 3de9 folrat per Sant PereLaia Díaz

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Encara queden un parell d’assajos importants al carrer Santa Anna dels Xiquets de Reus abans de la Diada de la Festa Major de Misericòrdia. Divendres a dos quarts de deu del vespre faran el més destacat, a la mateixa plaça del Mercadal. Un assaig que s’emmarca dins la campanya ‘Porta un amic’ que pretén recuperar els castellers que ja no van a la colla o captar noves persones que vulguin vestir la camisa avellana.

Els Xiquets de Reus arriben a la festa major amb un bon estat de forma. Ja han descarregat diverses vegades el 2 de 8 amb folre i el 5 de 8. També han carregat el 3 de 9 amb folre després de no haver-ho fet l’última temporada. El darrer 3 de 9 amb folre dels del Baix Camp va ser a la diada de la colla amb la qual tanquen la temporada, l’octubre de 2016. Van fer una actuació espectacular, acompanyant el castell de 9 amb el 2 de 8 folrat i el 5 de 8.

Els reusencs podrien tornar a completar aquest dissabte al Mercadal. “Estem molt animats i molt engrescats”, ha confessat el cap de colla dels reusencs, Toni Rull, al diari Més. Rull va pujar al folre del 3 de 9 de Cambrils a inicis de setembre i confessa que va pensar que el descarregaven. “Hem estat corregint alguna cosa aquests dies i anem a descarregar-lo”, ha explicat el màxim responsable de la tècnica, “sigui dissabte o sigui al Concurs”, ha afegit.

Preguntat per l’absència de castell de 9 la temporada passada, Rull ha admès que “probablement no vam encertar la planificació”. Enguany el calendari ha estat diferent i això juga a favor seu.

Amb tot, el 3 de 9 amb folre ja el volien fer diumenge passat a Terrassa, a la diada Avi Emili Miró. Finalment no el van intentar a causa d’alguna baixa. I és que els Xiquets de Reus estan condicionats per alguna baixa i aquestes setmanes estan treballant de valent per trobar recanvis. Sigui com sigui, els de Reus treballaran a contrarellotge per fer el 3 de 9 amb folre, el 2 de 8 amb folre i el 5 de 8 dissabte a la tarda al Mercadal.

La diada començarà a les sis de la tarda i els Xiquets de Reus estaran acompanyats dels Castellers de Sabadell i dels Moixiganguers d’Igualada. Les dues formacions encara han d’acabar de decidir els seus programes, però en principi, els saballuts es decanten per la clàssica de 8 (3 i 4 de 8 i 2 de 7), a l’espera del 7 de 8 que també podria entrar.

Els Moixiganguers estan centrats a assolir els 9 pisos en un parell de setmanes, pel Concurs de castells. A reus podrien fer la tripleta de 8 amb els dos bàsics de 8 i el 2 de 8 folrat.

tracking