Diari Més

Diada de Sant Magí

La Diada de Sant Magí, punt d'inflexió de les quatre colles tarragonines

La Jove vol completar gammes extra, els Xiquets, el primer castell de 9, els de SPiSP portaran el primer 2d8f i els del Serrallo, castells de 7 i mig

Pilar de 8 amb folre i manilles de la Jove de Tarargona de la diada de 2016.

La Diada de Sant Magí, punt d'inflexió de les quatre colles tarragoninesACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La plaça de les Cols, amb les escales i la catedral al fons, tornarà a ser la postal perfecta de la Diada de Sant Magí. Les colles entraran a plaça a dos quarts de 12 del migdia i a les 12 començarà l’actuació. Les quatre colles tarragonines arriben amb nivells diferents.

La Jove de Tarragona va actuar diumenge passat a Llorenç del Penedès i a la Canonja, on va aprofitar per rodar les estructures pensant en Sant Magí. L’objectiu dels liles és descarregar el 2 de 9 emmanillat, el 5 de 9 amb folre i el 4 de 9 amb folre i agulla. A més del pilar de 8. Quatre castells de gamma extra que els del Cós del bou encara no han ajuntat a la plaça de les Cols. De tots aquests, enguany ja han descarregat el 5 de 9 folrat i l’espadat de 8.

Els Xiquets de Tarragona no estan fent la temporada que voldrien. De moment no han completat cap castell de 9 ja que a Vila-seca els hi va quedar en intent. Pel que fa a la gamma alta de 8 han descarregat dos 5 de 8 i carregat un 2 de 8 amb folre. Per Sant Magí tenen l’objectiu de descarregar, com a mínim, un castell de 9 i si poden els dos bàsics (3 i 4). El tercer castell podria ser el 2 de 8 amb folre o el 5 de 8. En principi es decantarien pel 2, però caldrà veure com van els últims assajos. Tancarien l’actuació amb el pilar de 7 amb folre que seria el primer de la temporada.

La colla del barri cooperativista vol sortir de les Cols amb la millor actuació de la seva història. Això implicaria fer el 3 i el 4 de 8 i el primer 2 de 8 amb folre. Aquest últim no l’han intentat mai i fa un parell de temporades que l’assagen. Caldrà veure el nombre de camises que arrosseguen a plaça, però no hi ha cap dubte, el moment és ara. A la ronda de pilars, l’espadat de 7 serà el protagonista dels de David Lobo. Un pilar que ja van descarregar al Catllar a finals de juliol.

Els Xiquets del Serrallo enguany van pas a pas. Després d’unes temporades en què no els hi han acabat de sortir bé les coses, aquest any tenen nova junta i tècnica al capdavant. Amb Adrià Iglesias de cap de colla volen completar el 4 i el 3 de 7 amb agulla i el 5 de 7. Els dos primers ja els han descarregat enguany.

tracking