Diari Més

CASTELLS

La Jove de Tarragona descarrega sis castells diferents en un sol dia

Els de la camisa lila han actuat a Llorenç del Penedès i a la Canonja

2d8f de la Jove de Tarragona a la Canonja

La Jove de Tarragona descarrega sis castells diferents en un sol diaArnau Martínez

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Diumenge han tingut lloc les dues cites principals del cap de setmana casteller. Al matí la Jove de Tarragona, la Colla Joves Xiquets de Valls i els Nens del Vendrell s’han trobat a la plaça de la Vila de Llorenç del Penedès. Una diada que ha deixat dos castells de 9 per celebrar la festa major de la població. A la tarda, els de la camisa lila han repetit a la Canonja, acompanyats dels Xiquets del Serrallo.

La Jove de Tarragona ha obert l’actuació a Llorenç del Penedès amb el tercer 9 de 8 de la temporada. Un castell que se saben de memòria i que treballen per pujar-li un pis cara Santa Tecla i el Concurs. A segona ronda, han optat pel 3 de 9 folrat. Ha pujat amb molt de tremolí i amb l’aleta feta, l’estructura ha perillat. Hauran de solucionar aquest problema que ja es va deixar entreveure a Vilallonga fa un parell de setmanes. Han tancat amb una execució perfecta del 4 de 8 amb agulla i el pilar de 7 amb folre.

La Colla Joves Xiquets de Valls tenia entre cella i cella el 4 de 9 amb folre, però han decidit no portar-lo a plaça finalment. El 5 de 8 ha servit per obrir el sistema de rondes. Una catedral que s’ha descarregat sense problemes, però és cert que estava molt desconfigurada. Després han seguit amb el 3 de 9 amb folre. Els terços no han treballat còmodes i el tronc s’ha mostrat molt nerviós, sobretot en el moment de fer l’aleta. El 2 de 8 folrat ha estat el tercer castell dels vermells. Els terços no han acabat de trobar l’encaix amb el folre, però s’ha descarregat sense problemes. Finalment han clos la diada amb l’espadat de 6 que els ha quedat carregat.

Els Nens del Vendrell també han renunciat a l’objectiu del dia, el 2 de 8 amb folre després d’haver caigut divendres d’una prova d’aquest castell a l’assaig. La torre la van carregar per la seva festa major, Santa Anna. Els del Vendrell han completat el 4 i el 3 de 8. Els han fet força lents, però els tenen molt bé. Si no fos per les poques camises que eren a plaça, de ben segur que podrien pensar amb els castells de 9. El 4 de 7 amb agulla ha estat el tercer castell. Anecdòticament, l’acotxadora ha pujat abans que els dosos i ha hagut d’esperar-se al pis de quarts fins que aquests s’han col·locat.

Estrena del 2 de 8 amb folre a la Canonja

L’epicentre casteller del diumenge a la tarda s’ha traslladat a la Canonja on se celebra la festa major. Com va sent tradicional els últims anys, la Jove de Tarragona i els Xiquets del Serrallo han estat els encarregats d’oferir l’actuació castellera.

Un 5 de 8 dels del Cós del bou perfecte ha servit per començar la diada. Després han continuat amb el segon 4 de 8 amb agulla de la jornada. Igual que el del matí, una execució molt acurada. El castell només ha patit una petita revinclada al pilar amb la motxilla de sortida. A tercera ronda ha arribat -segurament- el castell més important del dia dels de la camisa lila. Han estrenat el 2 de 8 amb folre, una estructura que sovint els hi fa la guitza als d’Aleix Bordas. I així ha estat, el tronc s’ha anat girant per baix i els terços l’han treballat força, però finalment, han pogut descarregar. Han tancar la diada amb el pilar de 7 amb folre.

D’altra banda, els Xiquets del Serrallo han completat un 3 de 7 amb agulla molt lent, fins al punt que una rengla s’ha enfonsat, però s’ha pogut descarregar. Després han passat al 4 de 7 amb agulla i han tancat amb el 5 de 6. Per Sant Magí pretenen portar la mateixa actuació, a excepció del 5 que treballen perquè sigui un 5 de 7.

tracking