Diari Més

DIADA DE FIRAGOST

La plaça del Blat espera el 3 de 10 emmanillat i castells sense folre per Firagost a Valls

La Colla Vella ha assajat castells sense folre i el 3 de 10 emmanillat

3de9folrat de la Colla Vella de Valls a la diada de Firagost.

La plaça del Blat viu una diada de Firagost plàcida, però sense el 3de10fmCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El quilòmetre zero del món casteller tornarà a viure aquest vespre una de les millors diades de l’any. A un quart de nou del vespre, els Xiquets de Valls es trobaran a la plaça del Blat en el tercer cara a cara de la temporada.

La Colla Vella dels Xiquets de Valls va tornar a fer història diumenge passat, a Vilallonga. En una actuació sense pressió i al costat de la Jove de Tarragona, va descarregar per primera vegada el 2 de 8 sense folre. Dilluns van tenir assaig i aquest castell va ser un dels que van provar. Pot ser una bona carta, tenint en compte que mai l’han descarregat a Valls.

En cartera també duen el 4 de 9 sense folre, un castell que des que el van descarregar per Sant Fèlix l’any 2015, els hi ha donat bons resultats. El 3 de 10 amb folre i manilles també l’han assajat i sembla que serà un dels castells que segur que porten a plaça. Dissabte passat, els Castellers de Vilafranca van descarregar el primer de l’any a Vilanova i la Geltrú i els d’Albert Martínez no se n’amaguen, volen anar al capdavant i veure pel retrovisor als verds. També cal tenir en compte el 5 de 9 amb folre i el 4 de 9 amb folre i pilar, dos castells que ja han descarregat enguany i podrien utilitzar un dels dos per obrir plaça.

Amb tot, caldrà saber jugar bé totes les cartes, tenint en compte que ara comença el tram més exigent i que és any de Concurs.

La Joves no descarta el 2 de 8

D’altra banda, la Colla Joves Xiquets de Valls arriba amb menor nivell que la Vella. Com diuen els vermells, van “pas a pas”. Els de Francesc Ramon volen sumar el primer 4 de 9 amb folre de l’any a més del 3 de 9 amb folre que ja han descarregat diverses ocasions aquesta temporada; l’última, aquest dissabte a Sitges.

Fa un parell de setmanes, la Joves va demostrar el potencial que té quan a la Riera de Gaià va completar el 5 de 8, el 2 de 8 amb folre i el 3 de 9 folrat actuant en solitari. Aquesta diada va ser un revulsiu i avui al vespre podrien sumar un pas més. Han assajat de valent l’estructura del 2 i caldrà veure si la duen a plaça en forma de 2 de 9 emmanillat o de 2 de 8 sense folre.

Aquest castell és un dels de bandera dels del carrer de’n Gassó i al juny, per la Diada de Sant Joan van aconseguir carregar-lo. Amb un mes l’han pogut treballar i acabar d’ajustar alguns problemes que va mostrar el tronc.

Sigui com sigui, les previsions de la Firagost castellera d’enguany són d’alt nivell. El que no surti aquest vespre podrà fer-ho les pròximes setmanes en diades com la de Bisbal o la de Sant Fèlix.

tracking