Diari Més

DIADA DE LA FESTA MAJOR DE VILALLONGA

Cop de puny sobre la taula de la Colla Vella descarregant el 2 de 8

La Jove de Tarragona tanca el cap de setmana amb set castells de 9 o superiors

2 de 8 sense folre de la Colla Vella dels Xiquets de Valls a Vilallonga

Cop de puny sobre la taula de la Colla Vella descarregant el 2 de 8Arnau Martínez

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Gairebé sense fer soroll, la Colla Vella dels Xiquets de Valls ha arribat a la Diada de la Festa Major de Vilallonga amb una carta amagada, el 2 de 8 sense folre. Després de demostrar el domini espectacular que li tenen al 3 de 9 amb folre a primera ronda, a segona ha arribat el 2 de 8. L’han tirat amunt a la primera i mentre pujava, pocs s’imaginaven que s’acabaria descarregant. L’estructura patia excessivament al pis de terços, però després de fer l’aleta, el castell s’ha pogut controlar i descarregar. L’eufòria s’ha expandit entre els vallencs i no ha estat per menys, ja que no havien aconseguit descarregar aquest castell mai.

A tercera ronda han seguit amb el 9 de 8, un pèl obert a l’estructura central i una mica remenat. Han posat la cirereta amb el pilar de 7 folrat. L’actuació dels d’Albert Martínez és la millor feta de la història a Vilallonga i significa un cop de puny sobre la taula a tres dies per Firagost i després que dissabte, els Castellers de Vilafranca completessin el 3 de 10 emmanillat a Vilanova i la Geltrú.

D’altra banda, la Jove de Tarragona s’ha plantat a Vilallonga després de fer el 9 de 8, el 5 de 9 amb folre, el 3 de 9 folrat i el pilar de 8 a Vilanova i la Geltrú el dia anterior. Els de la camisa lila han obert amb el 9 de 8 a Vilallonga. Se’l saben de memòria i la sincronia de les tres enxanetes ha tornat a ser perfecta. No ha acabat de ser el dia dels d’Aleix Bordas, però, els castells s’han mostrat nerviosos i han hagut de desmuntar el 3 de 9 amb folre quan amb quints col·locats, un dels terços s’enfonsava. Hi han tonrat a tercera ronda i llavors sí, han pogut descarregar-lo. Han acabat amb el 4 de 9 amb folre i l’espadat de 7.

Després d’aquest cap de setmana tan exigent pels del Cos del bou, les pròximes setmanes actuaran a Tortosa, Llorenç del Penedès, la Canonja, Sant Roc i ja es planten a Sant Magí.

tracking