Diari Més

DIADA DE FESTA MAJOR DE VILA-SECA

La Colla Vella prepara Firagost a Vila-seca

Els Xiquets de Tarragona no poden amb el 3 de 9 amb folre

3 de 9 amb folre de la Colla Vella dels Xiquets de Valls a Vila-seca

La Colla Vella prepara Firagost a Vila-secaArnau Martínez

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Vila-seca ha reunit a la plaça de l’Església el cartell que ja és tradicional per Festa Major: Colla Vella dels Xiquets de Valls, Xiquets de Tarragona i Xiquets de Vila-seca. Els rosats han aprofitat per rodar estructures, els matalassers han intentat el 3 de 9 amb folre i els Xiquets de Vila-seca han completat tres castells de 6.

La Colla Vella dels Xiquets de Valls ha executat tres castells a la perfecció. El 5 de 8 ha estat el castell de sortida, una estructura a la qual li tenen molta confiança aquests últims anys. Després han seguit amb el 3 de 9 folrat, clavat. Finalment, el 4 de 8 amb pilar ha anat a tercera ronda i han acabat amb el pilar de 6. D’aquesta manera els vallencs han fet una actuació que podrien repetir a Firagost amb un pis més en forma de 5 de 9 amb folre, 3 de 10 amb folre i manilles i 4 de 9 amb folre i pilar.

Els Xiquets de Tarragona han començat amb el 5 de 8, el segon de la temporada. El castell ha estat molt remenat i s’ha hagut de treballar a la descarregada. A segona ronda ha arribat l’objectiu del dia. El 3 de 9 amb folre ha pujat nerviós, però res que no es pogués salvar. Quan l’enxaneta estava a punt de fer l’aleta, el pom de dalt s’ha despenjat i el tronc ha acabat cedint. Els del carrer Santa Anna han seguit amb un 4 de 8 molt obert per recuperar sensacions. Han acabat amb el 3 de 8 que ha tornat a mostrar molts nervis.

La colla local ha tirat el 2 de 6 en primera ronda, un castell que igual que els dos següents s’han executat molt lentament. Després han completat el 5 de 6, els terços del dos han patit a la descarregada. Han finalitzat amb un 3 de 6 impecable que podria veure aviat un pis més.

La Jove de Tarragona agafa embranzida

La Jove de Tarragona ha completat una actuació espectacular a Vilanova i la Geltrú. Els de la camisa lila estan anant pas a pas, però aquest dissabte han fet un pas de gegant descarregant el 9 de 8 amb una sincronia dels tres enxanetes espectacular. Després han seguit amb el 5 de 9 amb folre, el segon de la temporada, demostrant, una vegada més, que és el castell bandera de la colla. El tercer castell ha estat el 3 de 9 amb folre que no s’ha mogut ni un pèl i han tancat amb el primer pilar de 8 emmanillat de la temporada castellera. Un espadat amb aixecadora i enxaneta noves. La Jove de Tarragona i la Colla Vella dels Xiquets de Valls es trobaran diumenge a la tarda a la festa major de Vilallonga.

Al costat dels liles, els Castellers de Vilafranca han completat la torre de 9 número 100 del seu historial, el primer 3 de 10 amb folre i manilles de l’any i el 5 de 9 folrat, castell que no descarregaven des de 2014. Els Bordegassos de Vilanova han celebrat la seva festa major amb la clàssica de 8.

tracking