Diari Més

CASTELLS

La plaça del Catllar espera l'espadat de 7 de Sant Pere i Sant Pau

Les Vivendes de la Colla Vella podrien veure els castells bàsics de 9 per celebrar el 50è aniversari

Pilar de 7 amb folre dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau a la III Trobada de Colles del Sud.

Uns Castellers de Sant Pere i Sant Pau de somni, completen el pilar de 7 folratLaia Díaz

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Catllar i el barri d’Habitatges de la Colla Vella dels Xiquets de Valls seran els dos escenaris on aquest dissabte a la tarda es podrà gaudir de dues diades castelleres.

Tot fa preveure que enguany el temps acompanyarà i els Castellers de Sant Pere i Sant Pau podran estrenar el pilar de 7 folrat. Amb la clàssica de 8 (3 i 4 de 8 i 2 de 7) igualarien la seva millor actuació de la història que van completar l’any passat per Santa Tecla. Els del barri cooperativista només han descarregat dues vegades l’espadat de 7, l’any 2016 a finals de temporada i la Santa Tecla de 2017.

Al Catllar també hi estaran els Xiquets de Reus, conscients de la importància de la plaça del Catllar en el món casteller, volen repetir la diada que van fer per Sant Pere amb els dos castells bàsics de 8 i el 2 de 8 amb folre. Finalment, els Xiquets del Serrallo venen de celebrar la Verge del Carme al seu barri treballen a contrarellotge per portar algun castell de 7 i mig a més dels de 7 bàsics. Els del barri mariner és la primera vegada que actuen en aquesta diada.

50 anys de les Vivendes

La diada de la Festa Major del barri de les Vivendes de la Colla Vella dels Xiquets de Valls tindrà enguany un regust especial tenint en compte que celebren mig segle.

Els rosats volen fer el 3 i el 4 de 9 amb folre a més a més d’un tercer castell de 8 i mig o bé repetir el 9 de 8 que seria el tercer de la temporada. Al costat estaran els Castellers de Lleida que portaran castells de 7 i el 4 de 8.

tracking