Diari Més

Diada del Pla de la Seu

Vilafranca i Sants emmanillen el Pla de la Seu

Els Xiquets de Tarragona han descarregat el primer 5 de 8 de la temporada

2 de 9 amb folre i manilles dels Castellers de Vilafranca a la Diada del Pla de la Seu

Vilafranca i Sants emmanillen el Pla de la SeuArnau Martínez

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Diada del Pla de la Seu és una de les cites que estan marcades al calendari casteller des de l’inici de la temporada. Les dues colles convidades, els Castellers de Vilafranca i els Castellers de Sants han fet els primers gammes extra amb el 2 de 9 amb folre i manilles, mentre que els Xiquets de Tarragona han aconseguit descarregar tres castells de 8, la primera vegada que ho fan aquest any.

Els Castellers de Vilafranca han hagut de demorar els castells de gamma extra aquest any a causa d’una caiguda a Berga. Tarragona però, ha tornat a ser el lloc. Primer han obert plaça amb el 3 de 9 amb folre, de manual. A segona ronda han atacat el 2 de 9 amb folre i manilles. El castell ha estat tranquil fins a la carregada, després el tronc ha hagut de treballar. D’una manera impecable que ha fet que el folre i les manilles gairebé anessin soles. Després han optat pel 4 de 9 amb folre. Un xic lent d’execució pel que són els verds, però s’ha descarregat sense problemes. A la tripleta li han afegit el pilar de 7 folrat. El primer de la temporada.

Els Castellers de Sants han marxat de Tarragona amb els deures fets. Ara marxen unes setmanes de vacances i sabien que havien d’aconseguir la tripleta. A primera ronda han descarregat el 3 de 9 amb folre. El castell s’ha obert força a terços i el folre ha hagut de treballar de valent. Amb la primera carta a la butxaca, a continuació han encarat el repte del dia, el 2 de 9. Una torre molt treballada fruit segurament dels nervis de l’estrena. Havent-lo completat, han igualat el seu 2 de 9 amb folre i manilles més matiner de la història dels borinots. A tercera ronda, quan s’anava a col·locar l’acotxador del 4 de 9 amb folre, han decidit tirar-lo avall, encara que l’estructura es veia ferma. Finalment, l’han repetit i l’han descarregat sense gaire complicació.

Diada esperançadora pels matalassers

Els amfitrions havien de fer un pas: ajuntar tres castells de 8 en una diada. I així ha estat. Els Xiquets de Tarragona han començat però amb mal peu, desmuntant el 4 de 8. No tenia males mides, però l’enxaneta ha dubtat i finalment han decidit tirar-lo avall. A segona ronda hi han tornat, llavors sí, descarregant un tremolós 4 de 8. Han seguit amb un 3 de 8 que segurament ha estat el castell de 8 més sòlid que han completat enguany. S’ha vist la feina feta a assaig, tenint en compte que la setmana vinent volen estrenar els 9 pisos a Altafulla.

Els de la camisa ratllada tenien entre cella i cella estrenar el 5 de 8. Ho han provat a la primera ronda de repetició, però ha pujat força remenat i abans de col·locar l’acotxador, han decidit baixar-lo. Els de Sergi Feijoo hi han tornat i en cinquena ronda han completat una catedral que s’ha mostrat nerviosa, però no ha perdut les mides. Amb aquesta diada els del carrer Santa Anna han fet un pas més i ha estat una victòria moral. Els pròxims passos hauran de ser descarregar el 2 de 8 folrat i atacar el castell de 9.

tracking