Diari Més

Sant Pere

Les diades de Sant Pere deixen castells de vuit i de set i mig al Serrallo i Sant Pere i Sant Pau

La colla de la camisa verda descarrega per les festes del seu barri dos dels seus dos castells màxims, el 3 i el 4de8

4de7 dels Xiquets del Serrallo a la diada de Sant Pere

Les diades de Sant Pere deixen castells de vuit i de set i mig al Serrallo i Sant Pere i Sant Pau@XiquetsSerrallo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest dissabte a la tarda, coincidint amb la commemoració de la festivitat de Sant Pere que es va celebrar aquest divendres 29 de juny, s'han celebrat diades castelleres a dos dels barris de la ciutat de Tarragona: al Serrallo i a Sant Pere i Sant Pau.

Al barri mariner, la colla amfitriona, els Xiquets del Serrallo han tornat a afrontar els castells de set i mig per segon cap de setmana consecutiu i, després d'un intent desmuntat, a la segona ronda han completat el 4de7 amb agulla. Una estructura que l'han acompanyat amb els altres dos castells de set bàsics.

A la plaça Sant Magí del Serrallo també s'hi han donat cita els Xiquets de Tarragona, que volien recuperar confiança després de la caiguda de 2de8 amb folre a la diada de Sant Joan, i els matalassers ho han fet descarregant el 3 i el 4de8 i el 4de7 amb agulla. Finalment, els Castellers d'Altafulla, la tercera colla participant ha completat el 3de6, el 3de6 amb agulla i el 2de6.

D'aquí un parell de caps de setmana, matalassers i calixarts tornaran a compartir plaça aquest cop a Altafulla on la plaça del Pou tornarà a acollir una nova Diada de les Cultures.

Castells de vuit a Sant Pere i Sant Pau

A la mateixa hora que al Serrallo, també s'han vist castells a la plaça de la Sardana del barri de Sant Pere i Sant Pau on, la colla del barri, que porta un ritme espectacular, ha descarregat dos dels seus castells màxims, el 3 i el 4de8, acompanyant-lo pel 5de7.

En aquesta ocasió, tal com ja va passar la setmana passada a la diada de Sant Joan, els de la camisa verda han descartat portar el pilar de 6 a l'espera d'acabar d'ajustar uns canvis que li han fet als pisos superiors, però la colla s'ha atrevit a fer un pilar de 5 a l'antiga, és a dir, amb el segon sense agafar els peus del terç amb les mans.

A Sant Pere i Sant Pau també hi han actuat els Xiquets de Vila-seca que han completat el 3de6, el 3de6 amb agulla i el 4de6 i els Xicots de Vilafrancaque han descarregat el 2de7, el 4de7 amb agulla i el 3de7.

Aquest diumenge al migdia també hi haurà actuació a Cambrils per commemorar Sant Pere. Hi actuarà la colla local,els Xiquets de Cambrils, acompanyada per la Colla Jove Xiquets de Tarragona que, si tot va segons el previst, vol portar-hi un castell de nou.

4de7a dels Xiquets del Serrallo a la diada de Sant Pere

Les diades de Sant Pere deixen castells de vuit i de set i mig al Serrallo i Sant Pere i Sant Pau@XiquetsSerrallo

3de8 dels Xiquets de Tarragona a la diada de Sant Pere

Les diades de Sant Pere deixen castells de vuit i de set i mig al Serrallo i Sant Pere i Sant Pau@xiquetstgn

4de8 dels Xiquets de Tarragona a la diada de Sant Pere

Les diades de Sant Pere deixen castells de vuit i de set i mig al Serrallo i Sant Pere i Sant Pau@xiquetstgn

Pilar de 5 a l'antiga descarregat pels Castellers de Sant Pere i Sant Pau

Les diades de Sant Pere deixen castells de vuit i de set i mig al Serrallo i Sant Pere i Sant Pau@GABIVFP

tracking