Diari Més

Castells

Valls vibrarà aquest diumenge amb una nova diada de Santa Úrsula amb objectius d'escàndol

Les colles vallenques arriben a la cita en un estat de forma excel·lent

Imatge d'arxiu d'una pinya de 4de9 sense folre de la Colla Vella dels Xiquets de Valls.

La Vella i la Joves preparen castells de deu per Santa ÚrsulaLaia Díaz

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La plaça el Blat de Valls viurà aquest diumenge a partir de la una del migdia una nova diada de Santa Úrsula, una actuació que es preveu trepidant, ja que ambdues colles, la Vella i la Joves, hi arriben en un estat de forma excel·lent.

Tot i que falten poc més de 48 hores per la celebració del duel vallenc per excel·lència i, tot i que, algunes cartes ja estan ben clares, sembla que un any més, les dues colles es guardaran algunes incògnites fins al darrer moment.

Només cal fer un cop d’ull a com estan anant els assajos aquests darrers dies on la Colla Vella i la Colla Joves estan treballant uns castells superen totes les expectatives. Possiblement, això és perquè, després d’uns anys en què el nivell entre les dues colles no estava del tot igualat, aquest 2017 ambdues formacions hi arriben amb un nivell de forma excel·lent, havent completat fins ara una gran temporada i amb moltes ganes de protagonitzar els titulars del pròxim diumenge.

Si una cosa sembla clara és que la Colla Vella dels Xiquets de Valls té intenció de portar a la plaça del Blat els dos castells de deu pisos. Ara bé, quin serà el tercer castell dels rosats? A la plaça del Mercadal de Reus es va poder veure un intent desmuntat de 3de9 amb folre i pilar, però el cap de colla dels rosats, Albert Martínez, deia que, segurament, aquesta no seria pas la tercera opció de la Vella que sembla que preferirien decantar-se per algun castell sense folre. Ara bé,4de9 sense folre o 2de8 sense folre? El local d’assaig del Portal Nou ja ha vist descarregar algun 2de8 amb xarxa, així que potser diumenge veurem com els rosats es converteixen en la tercera colla del panorama casteller en aconseguir descarregar la torre de vidre.

Però, ells no són els únics que estan treballant castells de dificultat extrema. I és, tot i que sembla que està bastant verd, la Colla Joves no descarta intentar el 2de9 sense manilles. Un 2de9 que podria acompanyar el 2de8 sense folre, que els vermells ja han descarregat en dues ocasions aquesta temporada, l’última el passat diumenge al Vendrell, i el 3de9 amb folre i pilar, un castell que els d’en carrer d’en Gassó encara no han intentat mai. Ara bé, en el cas que, finalment, el 2de9 sense manilles no acabi estant en el programa dels vermells, el castell que té molts números de poder-se veure a la plaça del Blat és el 5de9 folrat.

La diada de Santa Úrsula començarà a la una del migdia.

tracking