Diari Més

La Jove carrega el 3de10fm a la plaça de la Font en una diada amb molta llenya

Tot i que l’actuació no havia començat amb bon peu, els Xiquets de Tarragona aconsegueixen descarregar els dos castells de nou en una mateixa diada

3de10fm de la Colla Jove Xiquets de Tarragona a la diada de Santa Tecla - El Primer Diumenge.

La Jove carrega el 3de10fm a la plaça de la Font en una diada amb molta llenyaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A la Colla Jove Xiquets de Tarragona li faltava una foto. Encara no tenia la instantània del 3de10 amb folre i manilles a la plaça de la Font i aquest diumenge l'ha aconseguit. Ha estat a la segona ronda de la diada del Primer Diumenge de Santa Tecla, una jornada on també han actuat els Xiquets de Tarragona, la Colla Vella dels Xiquets de Valls i els Castellers de Vilafranca.

Tal com havia determinat el sorteig, els liles eren els quarts en actuar i els encarregats de tancar les rondes. Com a castell de sortida han escollit el 5de9 folrat, un dels seus valors segurs, però que, en aquesta ocasió ha necessitat una mica més de treball de l’habitual. Els nervis pel que havia de venir eren evidents.

Així doncs, a la segona ronda han començat a muntar el grandiós peu del castell de deu. Primer un peu desmuntat i, al segon intent, gralles sonant. El castell ha pujay una mica remenat, però just quan començava a sortir la canalla s'ha començat a asserenar. Ara bé, el folre i les manilles feia estona que treballaven intensament i quan començaven a sortir els sisens l’estructura no ha pogut resistir, s'ha enfonsat i la pinya s'ha obert perillosament, provocant alguns lesionats entre les files liles. Era la quarta caiguda de la segona ronda, durant la qual només s'han pogut carregar els quatre castells que s’hi han intentat.

Per la tercera ronda, tot i que sonava la possibilitat de provar el 2de9 amb folre i manilles, finalment, els del Cós del Bou s'han decantat pel 4de9 amb folre i han reservat tot el gas que els hi quedava per intentar descarregar el seu primer pilar de 8 amb folre i manilles a la plaça de la Font. Una decisió sensata que els ha permés tenir energia encara a les quatre de la tarda, moment en què han completat l’espadat de 8 en una plaça on, fins ara, només havien aconseguit carregar-lo.

D’aquesta manera tancava la Jove una boníssima actuació, amb el regust amarg d’haver estat gairebé a punt de descarregar per segona vegada a la seva història el 3de10fm, un 3de10 que té moltes possibilitats de tornar-se a veure el pròxim dissabte, a la diada de Santa Tecla.

Tripleta matalassera

Venien d’unes setmanes complicades i la diada no semblava començar gaire bé. Els Xiquets de Tarragona volien intentar descarregar per primera vegada aquesta temporada els dos castells de nou junts, però de la manera en què els van començar a anar les coses aquest diumenge, semblava que tampoc se’n sortirien. Òbviament, però, com a vident no em guanyaria la vida.

Els del carrer Santa Anna han sortit de 5de8 a la primera ronda i l'han hagut de desmuntar. Aparentment semblava tenir bones mides, però alguna cosa no devien veure clara que l'han acabat desmuntant. A la segona ronda, però, hi han tornat i aquest cop l'han pogut carregar, però la catedral ha quedat lluny de descarregar-se. A més, la caiguda ha deixat unes quantes baixes i un estat d’ànim bastant tocat entre els ratllats.

Tot i això, a la tercera ronda han decidit seguir amb els plans marcats i intentar el 3de9 amb folre. Aquest any només l’havien provat a Torredembarra on el van haver de desmuntar, però avui, tot i la caiguda de la primera ronda, els Xiquets se n'han sortit i han completat el primer 3de9 amb folre de l’any. Remenat i treballat, però descarregat.

A partir d’aquí, a la quarta ronda havien d’anar a totes i intentar el 4de9 amb folre, l’únic castell de nou que aquest any ja havien completat en un parell d’ocasions. Un altre cop un castell de nou de mides estranyes, però, un altre cop un castell de nou descarregat que donava als matalassers la primera i esperada tripleta màgica de la temporada. Encara, però, els hi han quedat ganes de rematar-ho amb un pilar de 7 amb folre.

La dels del carrer Santa Anna no ha estat la millor actuació que s'ha vist ahir a la plaça de la Font, però possiblement els Xiquets sí que han estat els qui més satisfets han marxat de la diada.

Llenyada verda

Uns dies enrere, els Castellers de Vilafranca havien anunciat la seva intenció de portar a Tarragona la millor actuació feta mai a la història dels castells, però, des de bon principi, els plans dels verds s'han començat a tòrcer. Els vilafranquins han escollit, com fan habitualment, el 3de10 amb folre i manilles com a castell de sortida que, a priori, era pels verds el castell més “fàcil” i que més garanties els oferia dels que volien intentar. Ara bé, de la mateixa manera que li passaria a la Jove una estona més tard, el 3de10 dels verds ha patit molt durant la descarregada i, tot i que ha semblay que es podia arribar a completar, finalment, s'ha acabat enfonsant quan el pis de setens ja havia sortit.

Tot i això, les intencions dels vilafranquins no han canviay i a la segona ronda han intentat el 2de8 sense folre, que setmanes enrere havien descarregat per Sant Fèlix. Aquest cop, però, la torre de vidre no ha arribat tan lluny i poc després de fer l’aleta s'ha acabat trencant. Segona patacada de la jornada i no havia de ser l’última. A la tercera ronda, seguint amb el pla inicial, portaven a la plaça de la Font el 4de9 sense folre. En aquesta ocasió l'han hagut de deixar en intent desmuntat, però a la quarta ronda aconseguirien carregar-lo abans que el castell es trenqués.

Tres castells i tres caigudes que, ara sí, obligaven als verds a deixar de banda l’intent de pilar de 8 amb folre i manilles i decantar-se per tancar la diada amb un pilar de sis.

La Vella compleix a mitges

Finalment, la Colla Vella dels Xiquets de Valls, que ha estat l’encarregada d’obrir la diada ha marxat de plaça amb sentiments contraposats, ja que una caiguda també ha marcat part de la seva actuació. Els rosats han sortit de 4de9 amb folre i pilar, un castell al qual, com l’any passat, sembla que tenen força agafades les mides i que, un cop més, han descarregat.

Ara bé, a la segona ronda ha arribat la seva aposta més arriscada en forma de 4de9 sense folre, que aquesta temporada ja l’havien descarregat a Vilafranca, però en aquesta ocasió el castell total només ha quedat en carregat i ha deixat algunes baixes entre els del Portal Nou que els ha obligat a fer nombrosos canvis en el tronc del 5de9 folrat que han intentat a la tercera ronda. Un 5de9 que, possiblement, és el castell que més mèrit ha tingut dels tres que els rosats han portat a la plaça de la Font.

Per tancar, la Vella ha optat pel pilar de 6, amb una estrena destacada al quart pis, ja que la que fins ara era la pilanera titular ha estat una de les baixes causades per la caiguda del 4de9 sense folre.

Després de la diada d’aquest Primer Diumenge de Festes, a Tarragona encara li queden un parell de diades d’alt nivell: el dia de Santa Tecla, a les dotze, i el dia de la Mercè, a la una del migdia, amb l’actuació de les quatre colles de la ciutat on s’espera que totes quatre intentin els seus màxims castells.

3de9f dels Xiquets de Tarragona a la diada de Santa Tecla - El Primer Diumenge.

La Jove carrega el 3de10fm a la plaça de la Font en una diada amb molta llenyaOlívia Molet

4de9sf dels Castellers de Vilafranca a la diada de Santa Tecla - El Primer Diumenge.

La Jove carrega el 3de10fm a la plaça de la Font en una diada amb molta llenyaOlívia Molet

4de9sf de la Colla Vella dels Xiquets de Valls a la diada de Santa Tecla - El Primer Diumenge.

La Jove carrega el 3de10fm a la plaça de la Font en una diada amb molta llenyaOlívia Molet

tracking