Diari Més

Prèvia

Vella, Joves, Verds i Minyons: tot a punt per un nou Sant Fèlix històric

La diada, que començarà a un quart de dotze del migdia a la plaça de la Vila, espera veure com les colles completen alguns dels seus castells màxims

L'any passat, els verds van carregar el seu primer 4de10fm per Sant Fèlix.

Vella, Joves, Verds i Minyons: tot a punt per un nou Sant Fèlix històricACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La plaça de la Vila de Vilafranca espera impacient l’inici de la diada de Sant Fèlix aquest dimecres 30 d’agost, una diada en què les dues colles dels Xiquets de Valls, els Castellers de Vilafranca i els Minyons de Terrassa aspiren a tornar a fer història.

Després d’un intens cap de setmana sent protagonistes destacats al Catllar i l’Arboç, els verds tenen clar que el seu castell de sortida serà el 3de10fm. A partir d’aquí, les opcions dels vilafranquins passen per un possible 2de8 o 4de9 sense folre o, fins i tot, també es parla del 4de10fm, totes elles estructures que els verds encara no han assolit aquesta temporada, com tampoc han intentat encara el pilar 8fm.

Pel que fa a la Colla Vella, els rosats hi arriben amb la moral ben alta després d’un gran cap de setmana en què han recuperat el 4de9fp, un castell que podria servir als vallencs per obrir l’actuació. A la segona i a la tercera ronda, rosats podrien apostar pel 3de10fm i el 4de9 sense folre, castells que ja han intentat aquest curs, però amb els què no han tingut sort. Veurem si els rosats han sabut resoldre els problemes i poden completar-los a la plaça de la Vila, juntament amb l’espadat de 8 que tampoc han intentat encara aquesta temporada.

L’altra colla de Valls, la Joves, arriba a la cita després d’haver-se estrenat amb la gamma extra carregant el pilar de 8 i el 2de9fm. A banda, aquesta setmana ha estat corrent per les xarxes un vídeo de l’assaig dels vermells on van descarregar el 2de8 sense folre que, segurament, seria la seva gran aposta, acompanyada pel 2de9fm, els altres castells bàsics de nou i el pilar de 8fm. Ara bé, tampoc es descarta que puguin intentar una estructura de nou amb el pilar, possiblement el 3, un castell que no han intentat mai.

Finalment, els Minyons de Terrassa sembla que podrien tornar a apostar per sortir de 3de10fm, un gegant que aniria acompanyat pel 3de9fa i pel 2de9fm o el 5de9f. El 3 és l’únic dels quatre gamma extra que encara no han intentat aquesta temporada. Ara bé, els malves tenen algunes baixes que els obliguen a fer canvis als troncs, de manera que veurem com pot arribar a afectar-los aquesta situació. Tot i això, sembla que el pilar de 8fm està plenament garantit.

Els canvis en la diada

Amb l’objectiu d’agilitzar una actuació que, habitualment, acostum a ser molt llarga, els administradors de la Festa Major de Vilafranca han decidit introduir enguany parell de novetats més en el funcionament de la diada.

La primera és que l’inici de la diada s’avança fins a un quart d’una del mig dia, un quart d’hora abans del que era habitual. D’altra banda, la segona i més destacada és que, per tal de no obligar a les colles ha esperar un temps excessiu per fer un pilar de mèrit (de 6 en amunt), les formacions tindran l’opció de tirar-lo a la quarta ronda en el cas que a les tres primeres ja hagin validat tres castells. A més, això també permetrà poder repetir pilar gros en la cinquena o sisena ronda, que serà la darrera.

Tal com va determinar el sorteig del passat divendres celebrat a Vilafranca, els encarregats d’obrir la diada, que es podrà seguir en directe per televisió, seran els Minyons, seguits per la Colla Vella, la Colla Joves i, finalment, en quart lloc, els Castellers de Vilafranca.

tracking