Diari Més

Castells

Els verds i la Vella ensopeguen de nou a la diada de La Bisbal del Penedès

La Joves de Valls completa una gran actuació amb l’estrena del pilar de 8, que queda ben a prop de descarregar-se

5de9 amb folre de la Colla Vella dels Xiquets de Valls a la Bisbal del Penedès.

Els verds i la Vella ensopeguen de nou a la diada de La Bisbal del PenedèsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Així com la temporada passada aconseguien tot el que es proposaven, aquest any els Castellers de Vilafranca i la Colla Vella de Valls estan ensopegant més de l’esperat i del desitjat.

I és que aquest dimarts a la tradicional diada de La Bisbal del Penedès, tant uns com altres, han tornat a protagonitzar algunes caigudes força inesperades. Ha estat a la primera ronda quan els verds s'han endut la primera patacada de la diada en caure del 3de9 amb folre i agulla, una estructura que aquest any ja havien completat en diverses ocasions, però que, aquesta vegada, únicament ha pogut quedar en intent. Tot i això, s'han recuperat i a la segona ronda han afrontat un treballat 4de9f, amb la mirada posada a l’hipotètic 4de10fm que es plantegen portar a Sant Fèlix, mentre que a la tercera han completat una nova torre de 9 que s'ha celebrat molt entre les camises vilafranquines després d’una intensa descarregada en què s'ha hagut de salvar una forta rebrincada després que un dels dosos rellisqués.

Després d’això, els verds han volgut tornar a prémer l’accelerador i han intentat el 4de9 amb folre i agulla, una estructura força rebregada que ha fet treballar de valent l’espadat que ha acabat trencant-se poc després de quedar net, deixant el castell únicament en carregat. El pilar de sis ha tancat una actuació amb dues noves caigudes pocs dies abans d’afrontar un dels trams de temporada més intensos pels verds, una situació que caldrà veure si condiciona d’alguna manera els seus plans més immediats.

Dues caigudes de la Vella

Per la seva banda, la Colla Vella ha tingut un molt bon inici descarregant un sòlid 5de9 folrat, mentre que a la segona ronda ha arribat la primera patacada amb la caiguda del 4de9 amb folre i pilar. El castell ha pujat des de bon principi amb unes mides molt estranyes i just en el moment en què l’acotxador entrava al pilar, el castell s'ha trencat, una situació força similar al que ha passat a la quarta ronda quan els rosats l'han volgut tornar a intentar. Entremig, a la tercera ronda ha arribat un 3de9 folrat i, per tancar l’actuació, els del Portal Nou han decidit acabar amb un 4de8 amb el pilar i un espadat de 7 amb folre.

La Joves, la més satisfeta

Tot i que també han acabat patint una caiguda, la Colla Joves de Valls ha estat la qui més contenta ha marxat de La Bisbal del Penedès després d’haver completat una molt bona actuació. A les dues primeres rondes els vermells han descarregat els dos castells bàsics de nou, unes estructures que han hagut de suar força. Aquest ha estat un dels motius pel qual han decidit aparcar, de moment, l’estrena del 2de9fm i a la tercera ronda optar per un nou 3de8 amb el pilar, un castell que aquesta temporada, després d’haver recuperat el pilar, els està donant moltes satisfaccions.

De fet, a la ronda de pilars la Joves ha apostat per l’espadat de 8 pisos, un pilar que ha estat ben a prop de descarregar-se, una fita que fins ara no han aconseguit mai els vermells, però que ha quedat palès que no queda gaire per complir-la.

4de9 amb folre i agulla dels Castellers de Vilafranca a la Bisbal del Penedès.

Els verds i la Vella ensopeguen de nou a la diada de La Bisbal del PenedèsACN

Pilar de 8 amb folre i manilles carregat per la Colla Joves Xiquets de Valls a la Bisbal del Penedès.

Els verds i la Vella ensopeguen de nou a la diada de La Bisbal del PenedèsACN

tracking