Diari Més

Castells

A La Canonja, la Jove i el Serrallo roden castells que han d'evolucionar per Sant Magí

La Colla Jove ha tornat a descarregar el 2de8f amb la intenció d’intentar-li pujar un pis

3de9 amb folre de la Colla Jove de Tarragona a diada de la festa major de La Canonja.

A La Canonja, la Jove i el Serrallo roden castells que han d'evolucionar per Sant MagíLaia Díaz

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Colla Jove Xiquets de Tarragona i els Xiquets del Serrallo van actuar aquest diumenge a la tarda a La Canonja, amb motiu de la festa major del municipi. Ambdues colles tenen el cap posat en la diada de Sant Magí del pròxim dissabte on volen arribar amb programes força ambiciosos.

Els liles van portar a La Canonja el 3de9 amb folre com a màxim castell, una estructura que, com és habitual, no va revestir cap problema. A la segona ronda van afrontar el 4de8 amb agulla, mentre que a la tercera va arribar el que, possiblement, sigui un dels castells que més nervis genera entre els del Cós del Bou: el 2de8 folrat. Així com la setmana passada a Llorenç del Penedès els hi va caure, ahir el van poder descarregar, amb menys nervis que el de Vilallonga, però encara van necessitar un extra d’energia per descarregar un castell que va començar a tremolar quan es van col·locar els més petitets. L’actuació es va arrodonir amb un pilar de 7 folrat.

Si dimarts a la diada del Cós del Bou el tornen a descarregar, potser podria arribar el 2de9 a Sant Magí, tot i que, també sona la possibilitat del 3de9 amb folre i pilar que la Jove està treballant a l’assaig i sembla que les darreres proves estan sortint molt bé. Haurem d’esperar, doncs, per acabar de saber quin és el tercer castell que acompanya al 5de9f, al 9de8 i al pilar de 8fm.

Pel que fa al Serrallo, van completar una clàssica de set i els seus plans per Sant Magí implicarien posar agulles al 3 i al 4 i, com a castell màxim, es podrien tornar a plantejar portar a la plaça de les Cols el 2de7, un castell que els del barri mariner únicament han descarregat una vegada i va ser, precisament, per la diada de Sant Magí de fa dos anys.

Castells a La Bisbal

Aquest dimarts 15 d’agost arribarà una de les diades més tradicionals del calendari casteller, la diada de festa major de La Bisbal del Penedès on es donaran cita les dues colles vallenques, la Colla Vella i la Colla Joves, els Castellers de Vilafranca i la colla local.

Si tot va sobre el previst, els rosats intentarien el 5de9f, acompanyant-lo de dos castells que encara no estan gaire clars, ja que sonen com possibles castells el 2de9fm o el 4de9fa, però caldrà esperar fins a darrera hora per saber quins són els plans definitius dels del Portal Nou. Pel que fa a la Joves, els vermells es plantegen intentar el dos castells bàsics de nou, més el 2de9fm i també el pilar de 8fm. Finalment, els verds estan treballant els dos castells de nou amb folre i agulla.

La diada de La Bisbal començarà a dos quarts d’una del migdia, mentre que a la tarda a les set també hi haurà castells a Ferran amb els Xiquets de Tarragona i els Castellers d’Altafulla i a partir de dos quarts de vuit al Cós del Bou amb la Colla Jove i els Xiquets de Reus.

2de8 amb folre de la Colla Jove de Tarragona a diada de la festa major de La Canonja.

A La Canonja, la Jove i el Serrallo roden castells que han d'evolucionar per Sant MagíLaia Díaz

3de7 dels Xiquets del Serrallo a diada de la festa major de La Canonja.

A La Canonja, la Jove i el Serrallo roden castells que han d'evolucionar per Sant MagíLaia Díaz

4de7 dels Xiquets del Serrallo a diada de la festa major de La Canonja.

A La Canonja, la Jove i el Serrallo roden castells que han d'evolucionar per Sant MagíLaia Díaz

tracking