Diari Més

Castells

La Joves de Valls i la Jove de Tarragona porten castells de 9 a Llorenç del Penedès

Els Nens del Vendrell surten a plaça amb dos castells i no assoleixen els seus objectius

4d9f de la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona.

La Joves de Valls i la Jove de Tarragona porten castells de 9 a Llorenç del Penedèstwitter

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La diada de Llorenç del Penedès ha portat a plaça castells de nou de la mà de la Colla Jove Xiquets de Tarragona i la Colla Joves Xiquets de Valls, i estructures de vuit, tal com havien previst. Els que no han tingut un bon dia han sigut els Nens del Vendrell, tal com ells mateixos reconeixien després de dos intents desmuntats en primera ronda (el de 5d8, el del 2d8f) i l’intent desmuntat del pilar 6. Han marxat, però, amb un bon regust de boca, almenys per la bona amistat entre les colles participants, que ha quedat reflectida en les pinyes.

Finalment els Nens del Vendrell han descarregat aquest diumenge el 3d8 i el 4d8.

Per la seva banda, la Joves de Valls ha fet la seva millor diada mai vista a Llorenç del Penedès, amb un 3d9f, el 4d9f, 3d8p i el P7f. Els vallencs han fet estructures que ja han fet durant l’any i, segons el cap de colla, Jaume Galofré, «la millor diada de la temporada, fins al moment».

«Inicialment hem fet el que ens havíem plantejat. Hem viscut la millor diada fins a la data. Les sensacions han estat molt bones. Justament estem començant el mes d’agost i l’actuació d’avui ens fa ser optimistes de cara a les pròximes cites», ha assegurat Galofré. La pròxima actuació de la Joves serà a la Bisbal del Penedès, el 15 d’agost, «un dia en què, si tot va bé, podríem fer un dels dos castells que estem treballant molt, com el 2d9fm i el pd8fm», ha reconegut Galofré.

La Colla Jove de Tarragona, per la seva banda, ha sortit a plaça amb bon peu amb el 3d8a. Altra sort han tingut en segona ronda, en què han carregat el 2d8f, un castell que, segons el cap de colla, Aleix Bordas, s’haurà d’analitzar. «Sembla que nosaltres mateixos vulguem alimentar el monstre, perquè no té massa explicació que portem 5 o 6 descarregats a l’assaig amb tota normalitat. No crec que això pugui passar al local i, després a plaça, una altra cosa», ha lamentat Bordas, qui assegura que dimarts la colla començarà a treballar de valent.

«L’anàlisi tècnica és només una part que hem de fer sobre aquest castell, hem d’anar més enllà», ha afegit Bordas.

Els tarragonins han completat la diada de Llorenç del Penedès amb el 4d9f i P7f i amb la vista posada ja en la diada de Sant Magí.

«No hi ha res descartat, perquè no hem anunciat res. Queden dues setmanes per Sant Magí i anirem a fer el màxim que puguem», ha finalitzat el cap de colla.

4d9f de la Joves de Valls.

La Joves de Valls i la Jove de Tarragona porten castells de 9 a Llorenç del PenedèsTwitter

3d8f dels Nens del Vendrell.

La Joves de Valls i la Jove de Tarragona porten castells de 9 a Llorenç del PenedèsTwitter

tracking