Diari Més

Castells

Vilallonga veu dos castells de nou pisos de la Colla Jove i la Colla Vella

Aquest diumenge també hi va haver diada a Constantí amb matalassers i Nois de la Torre

3de9f de la Colla Vella de Valls a Vilallonga del Camp.

Vilallonga veu dos castells de nou pisos de la Colla Jove i la Colla VellaLaia Díaz

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cap de setmana intens per la Colla Jove de Tarragona i per la Colla Vella de Valls després de dues actuacions consecutives aquest cap de setmana amb Vila-seca, Vilanova i Vilallonga com a escenari de les seves fites castelleres.

De fet, Vilallonga del Camp va ser on les dues colles es van trobar aquest diumenge a la tarda per participar, un cop més, a la diada de festa major.

Els liles, que encara arrossegaven la ressaca del succeït hores abans a Vilanova, van ser els encarregats d’obrir la diada. Amb el peu posat una mica al fre, els del Cós del Bou van complir l’objectiu de rodar castells ben diferents als fets la tarda anterior i de sortida van escollir un ferm 3de9 amb folre, mentre que a la segona ronda van estrenar el primer 2de8 folrat de la temporada, un dos que va tremolar bastant i que es va haver de suar molt a la descarregada, però que, finalment, es va poder completar. A la tercera ronda van descarregar el 4de8 amb agulla i el pilar de 7 amb folre va servir per tancar la seva actuació.

Els rosats, amb la mirada posada ja en la diada de Firagost, que se celebrarà aquest pròxim dimecres a la plaça del Blat de Valls, van arrencar amb el 5de8, mentre que a la segona ronda va arribar un 3de9 folrat, possiblement un dels tresos més sòlids dels del Portal Nou aquesta temporada, ja que, habitualment, els han de treballar una mica. Per tancar les rondes de castells van optar també pel 4de8 amb el pilar i per l’espadat de 6 per concloure la diada.

Festa major a Constantí

D’altra banda, una estona abans, a la plaça de l’Església de Constantí s’hi van donar cita els Xiquets de Tarragona i els Nois de la Torre amb motiu de la diada organitzada per la festa major.

Els matalassers van escollir el 5de7 com a castell de sortida, mentre que a la segona ronda, després d’un primer intent desmuntat, van completar el 3de8 i el 2de7 va ser l’estructura escollida per tancar la diada. En un principi, els plans dels matalassers implicaven repetir la clàssica de vuit descarregada 24 hores abans a la plaça de l’Església de Vila-seca, però, segurament, la caiguda de 4de8 que hi van patir els van obligar a modificar els plans i descartar el carro gros per aquest diumenge.

Per la seva banda, la colla torrenca va optar per portar al municipi tarragoní els dos castells bàsics de set, el 3 i el 4de7, i també el 3de7 amb l’agulla, un castell que fa dues setmanes a Torredembarra van haver de desmuntar en dues ocasions quan gairebé ja estava corona abans de descarregar-lo i que aquest cop van completar sense problemes.

2de8f de la Colla Jove de Tarragona a Vilallonga del Camp, el primer de la temporada.

Vilallonga veu dos castells de nou pisos de la Colla Jove i la Colla VellaLaia Díaz

3de8 dels Xiquets de Tarragona a la festa major de Constantí.

Vilallonga veu dos castells de nou pisos de la Colla Jove i la Colla VellaOlívia Molet

3de7a dels Nois de la Torre a la festa major de Constantí.

Vilallonga veu dos castells de nou pisos de la Colla Jove i la Colla VellaOlívia Molet

tracking