Diari Més

Castells

La Vella de Valls veu «coherent» la decisió de Vilafranca de sortir de la junta de la CCCC

Rosats i verds coincideixen en la cessió dels drets d'imatge per a les retransmissions televisives, però es neguen a cedir la propietat intel·lectual, en un llarg estira-i-arronsa amb la Coordinadora de Colles

4 de 8 amb el pilar de la Colla Vella dels XIquets de Valls la passada diada de Sant Joan.

La Vella de Valls veu «coherent» la decisió de Vilafranca de sortir de la junta de la CCCCRoger Segura

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Colla Vella dels Xiquets de Valls considera «una conseqüència lògica i coherent» que els Castellers de Vilafranca hagin decidit dimitir de la junta de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC). Rosats i verds estan d'acord en cedir els drets d'imatge -de forma gratuïta- per a les retransmissions televisives, però s'oposen a la cessió de la propietat intel·lectual. En un llarg estira-i-arronsa i nombroses reunions, aquestes colles i la coordinadora encara no han arribat a cap acord, motiu pel qual, des de la Vella «s'entén» la decisió dels de Vilafranca. «És una reacció lògica i coherent, perquè a la darrera reunió vam sortir amb un acord, però la coordinadora no ho ha complert», ha afirmat Lurdes Quintero, vicepresidenta de la colla, en declaracions a l'ACN.

Quintero es refereix a una reunió que hi va haver el passat 3 de juliol al Vendrell entre coordinadora i colles. Segons la portaveu dels rosats, es va arribar a un acord segons el qual les colles podrien triar de signar entre dos tipus de documents: un en el qual se cedia la propietat intel·lectual, i un segon, en què no se cedia. «Però després la coordinadora s'hi va negar, sense cap més explicació», ha dit.

La cessió pels drets d'imatge mai s'ha qüestionat. De fet, verds i rosats són les úniques colles castelleres que, desmarcant-se de la resta, insisteixen que només calen els drets d'imatge per a les retransmissions televisives, mentre que la coordinadora sustenta que drets d'imatge i propietat intel·lectual són un paquet inseparable, i aquest ha estat sempre el principal punt de la discòrdia.

Segons Quintero, els dóna la sensació d'estar en un «bucle» en el qual es van fent reunions en què sembla arribar-se a un acord, però aquest finalment no es materialitza. «Entenc que els de Vilafranca hagin dit que fins aquí hem arribat», ha afegit Quintero, la qual tampoc veu amb bons ulls que, en la seva opinió, la CCCC llanci missatges a Twitter per buscar complicitat amb les altres colles, amb la intenció, segons ha afegit, de deixar en evidència i donar una mala imatge de les que estan en desacord amb l'entitat.

tracking