Diari Més

Castells

Els Castellers de Vilafranca es queden sense poder completar el 4de9sf al Pla de la Seu

Els Xiquets de Tarragona han estrenat el primer castell de nou de la temporada

3de9fa dels Castellers de Vilafranca a la diada del Pla de la Seu.

Els Castellers de Vilafranca es queden sense poder completar el 4de9sf al Pla de la SeuLaia Díaz

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ha estat una de les notícies castelleres més comentades de la setmana i, per això, la plaça estava plena fins al capdamunt esperant la gran fita, però, finalment, els Castellers de Vilafranca no han aconseguit completar el 4de9 sense folre al Pla de la Seu a imatge i semblança del que el 1881 es va descarregar a la plaça de les Cols.

Ha estat a la segona ronda quan els verds han intentat un dels castells més complexos del món casteller, després d'haver descarregat a la primera ronda un 3de9 amb folre i agulla bastant remenat i que han hagut de suar. Des de ben aviat el 4 ha començat a pujar una mica rebregat i quan la canalla estava a punt d'arribar al seu destí ha començat a dubtar (veient el panorama era el més normal) i ha decidit tirar avall. Ha estat llavors, quan el castell s'ha començat a desmuntar que s'ha acabat trencant pel pis de quarts desencadenant una caiguda que ha provocat alguna baixa que obligarà als verds a replantejar els objectius que tenien per les pròximes diades.

El cap de colla dels verds, Toni Bach, reconeixia al final de l'actuació que, possiblement, hauria haver hagut de desmuntar el castell abans, però confiava que la feina feta a l'assaig ajudès a redreçar la situació.

Tot i això, els vilafranquins han acabat arrodonint la diada amb un 3 i un 4de9 amb folre que han necessitat una mica més de treball del que és habitual, però és que el cansament era més que evident.

Els Xiquets estrenen el castell de nou

Finalment, avui ha estat el dia que els Xiquets de Tarragona han estrenat el castell de nou pisos. Ha estat ja d'entrada, a la primera ronda quan els matalassers han portat a plaça el 4de9 amb folre. L'estructura ha anat força remenada, però els del carrer Santa Anna han complert l'objectiu de no caure.

A continuació han optat per portar a plaça un nou 5de8 i un 4de8 amb el pilar que ha anat perdent molt les mides, fent perillar el pilar i, finalment, l'estructura s'ha trencat quedant només en carregada. Tot i això, els Xiquets s'han refet i l'han tornat a intentar descarregant-lo aquest cop sí.

A la ronda de pilars han volgut intentar el pilar de 7 amb folre, però el cansament s'ha fet més que evident i l'espadat s'ha acabat trencant. El cap de colla dels matalassers, Sergi Feijoo, reconeixia al final de la diada que, segurament, tot i la voluntat dels pilaners de fer-lo, hauria d'haver decidit no intentar-lo perquè les hores i les circumstàncies ja no acompanyaven.

Els borinots estrenen la tripleta

La tercera colla present a plaça han estat els Castellers de Sants que han completat la primera tripleta màgica de la temporada just abans de començar el seu període de vacances. No han estat els seus primers 3 i 4de9 folrats de la temporada, però si que han estrenat el 5de8.

El cap de setmana vinent arriba l'anomenat Baix Gaià Tour on Xiquets i Vilafranca tornaran a trobar-se dissabte a la plaça del Pou d'Altafulla.

4de9f dels Xiquets de Tarragona a la diada del Pla de la Seu.

Els Castellers de Vilafranca es queden sense poder completar el 4de9sf al Pla de la SeuLaia Díaz

3de9f dels Castellers de Sants a la diada del Pla de la Seu.

Els Castellers de Vilafranca es queden sense poder completar el 4de9sf al Pla de la SeuLaia Díaz

tracking