Diari Més

Castells

La Colla Jove vol intentar el 5de9 folrat aquest diumenge a Terrassa

Dissabte a la tarda la plaça de Sant Magí del Serrallo acollirà la diada en honor a Sant Pere amb Xiquets de TGN, Serrallo, Vella i Nens del Vendrell

5de9 amb folre de la Colla Jove de Tarragona.

Sant Magí i les Cols es rendeixen davant de la Jove i Sant Pere i Sant PauACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest cap de setmana arriba el mes de juliol i sembla que la Colla Jove Xiquets de Tarragona vol commemorar-ho descarregant el 5de9 amb folre més matiner de la seva història. La fita serà al Raval de Montserrat de Terrassa aquest diumenge a partir de dos quarts d’una del migdia, on els liles actuaran amb motiu de la festa major de Sant Pere.

Després d’estrenar el 9de8 el passat dissabte a la plaça de la Font, els del Cós del Bou volen seguir fent passes de gegant i portar un dels seus castells insígnia de les darreres temporades, un castell, però, que fins ara no ha arribat mai abans de Sant Magí, és a dir, del 19 d’agost.

Els tarragonins compartiran diada amb les dues colles locals, els Minyons de Terrassa i els Castellers de Terrassa, uns Minyons que fa dies que remenen la possibilitat d’estrenar en aquesta cita el 3de10 amb folre i manilles.

Sense castell de 9 al Serrallo?

En l’àmbit local, l’altra diada important del cap de setmana serà la que dissabte a la tarda portarà als Xiquets del Serrallo, als Xiquets de Tarragona, a la Colla Vella de Valls i als Nens del Vendrell a la plaça de Sant Magí del Serrallo per commemorar Sant Pere.

A diferència del que ha passat en altres ocasions, sembla que aquest cop la diada es podria quedar sense veure cap castell de nou. La Colla Vella prendrà la decisió a darrera hora, en funció de la quantitat de camises que aconsegueixin arrossegar, tenint en compte que la setmana següent els rosats fan vacances i aquest dissabte podrien tenir ja algunes baixes destacades.

D’altra banda, tot i estar-los treballant de valent, els Xiquets de Tarragona tampoc volen precipitar-se i, en el cas que no ho vegin clar, els matalassers tornaran a apostar per fer una actuació similar a la del passat dissabte per Sant Joan amb castells de vuit i mig amb la idea de consolidar aquesta gamma abans de fer el salt als nou pisos.

Pel que fa a la colla amfitriona, els Xiquets del Serrallo volen estrenar sí o sí el 3de7 amb agulla, mentre que, en funció del darrer assaig, apostaran per acompanyar-lo per algun altre castell de set i mig o bé per castells bàsics de 7 pisos.

Finalment, els Nens del Vendrell arribaran a Tarragona amb l’objectiu de descarregar la tripleta de vuit pisos.

La diada començarà a les sis de la tarda.

tracking