Diari Més

Festa major

La Colla Vella es planteja la possibilitat d'estrenar el 3de10fm aquest Sant Joan

Els rosats arriben a la cita havent assajat quatre castells de gamma extra

3de10fm descarregat per la Colla Vella de Valls a la segona ronda de Santa Úrsula.

La plaça del Blat es rendeix davant una Colla Vella esplèndidaLaia Díaz

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La plaça del Blat de Valls es preparar per viure una nova diada de Sant Joan que podria tornar a polvoritzar tots els rècords aconseguits fins ara per la Colla Vella Xiquets de Valls. I és que els rosats arriben a la cita havent assajat de manera regular i amb molt bons resultats quatre castells de gamma extra, entre els quals hi ha el 3de10 amb folre i manilles.

Tot i que la decisió final no se sabrà fins el mateix dissabte al migdia, els del Portal Nou treballen amb la possibilitat d’estrenar el ja anomenat 3de10 i també el 2de9fm, el 5de9f i el 4de9 sense folre. Tenint en compte que únicament hi ha tres rondes, caldrà esperar per veure quina de les estructures, finalment, es queda sense trepitjar la plaça.

El cap de colla de la Vella, Albert Martínez, reconeix que no s’imaginava arribar en aquest bon estat de forma tan aviat. “La idea era començar a assajar aquests castells abans de Sant Joan, però no esperava que ens el poguéssim plantejar. Els assajos han estat molt bons, així que ara tenim un ventall molt ampli de castells per portar a plaça”, afirma Martínez.

Tot i que havia sonat la possibilitat que en d’aquests castells es pogués veure durant l’actuació de Completes d’aquest divendres al vespre, Martínez diu que “no tindrà res a veure una actuació amb l’altra”. Així doncs, a Completes els rosats sembla que, finalment, optaran per castells com el 5de8, el 2de8f o, fins i tot, podrien estrenar el 4de8 amb el pilar, tot i que no es descarta que també hi arribi algun castell de nou pisos perquè “l’ocasió també s’ho mereix”, conclou el cap de colla.

El 4de9f vermell gairebé descartat

Per la Colla Joves Xiquets de Valls els objectius no són tan ambiciosos com els de la seva colla rival i és que els vermells van a un altre ritme aquest any. Tot i que havia sonat la possibilitat que intentessin l’anomenada tripleta vilafranquina, amb el 3 i el 4de9 folrat i el 4de8 amb el pilar, però a darrera hora sembla que el quatre podria no arribar.

Els del carrer d’en Gassó van fer el darrer assaig aquest dimecres i el 4de9f no els va acabar d’encaixar a nivell de segons. Francesc Ramon, cap de colla de la Joves, reconeix que “no està descartat del tot, però hem d’acabar de valorar què fem, tot i això tenim altres castells que també ens interessa portar a plaça”. Així doncs, sembla que tant a la diada de Completes com a la de Sant Joan la gamma dels vermells passaria pel 2de8 amb folre, el 5de8, el 4de8 amb el pilar i, òbviament, el 3de9 amb folre.

Pel que fa al pilar, una estructura que també fa temps que treballen, segons confirma Ramon, el pilar de 6 seria l’opció més segura per la nit de Completes, mentre que “per la diada de Sant Joan, en funció de com hagi anat, ens podríem plantejar portar el de set”.

La diada de Completes començarà a les onze de la nit, mentre que la diada de Sant Joan serà demà dissabte a partir de la una del migdia. Ambdues es faran a la plaça del Blat.

tracking