Diari Més

Castells

Els Xiquets del Serrallo ja són a casa

La colla del barri mariner estrena el seu local 28 anys després

Fotografia de familia davant el nou local dels mariners.

Els Xiquets del Serrallo ja són a casaGerard Faiges

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de 28 anys de contínues reivindicacions per aconseguir un sostre, la primera colla de barri del món casteller ja és a casa seva. Els Xiquets del Serrallo han inaugurat oficialment el seu local, situat a l'entrada del barri, a l'antic edifici Fitosanitari. La formació, fundada el 1988, havia alternat, fins a dia d'avui, diferents espais per assajar. L'edifici de les Remendadores, la plaça del Bisbe Bonet, el local social del carrer Nou de Santa Tecla, el Tinglado número 4, els refugis del Port... «Ha estat tota una travessa arribar fins aquest 4 de juny», ha expressat el president de l'entitat, Lluís Monfort. L'alegria dels presents evidenciava que aconseguir el Fitosanitari no havia estat fàcil. I tal com ha subratllat Monfort, visiblement emocionat, «les coses es veuen millor sota un sostre».

Els Diables Voramar i els gegants i els nanos del Serrallo no han volgut faltar a la cita. Tampoc les desenes de persones, veïns i veïnes de la zona, que s’han acostat a l'edifici. En aquest sentit, l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha recalcat que «aquest ha de ser un espai social, cultural i de vida per tothom». Segons l'alcalde, «el nou local dels Xiquets del Serrallo ha de ser un dels epicentres de la vida social del barri».

Un pilar de cinc descarregat sense problemes ha servit per acabar de posar la cirereta al pastís. Els Xiquets del Serrallo ja han inaugurat oficialment el seu local. Després de 28 anys, ja són a casa.

tracking