Diari Més

Castells

Els Xiquets, la Jove i Sant Pere i Sant Pau tanquen un cap de setmana rodó

Les tres colles van actuar fora de casa i van aconseguir mantenir o pujar el nivell dels castells

El 5 de 8 descarregat per la Jove a Gràcia, el 5 de 8 dels Xiquets descarregat a Valls, i el 5 de 7 de Sant Pere i Sant Pau a Altafulla.

Els Xiquets, la Jove i Sant Pere i Sant Pau tanquen un cap de setmana rodóTwitter i Marina Parra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cap de setmana productiu i rodó pels Xiquets, els Castellers de Sant Pere i Sant Pau i la Jove de Tarragona. Tot i haver actuat a fora de Tarragona, totes tres colles van aconseguir mantenir o fins i tot pujar el nivell de les seves estructures. Els Xiquets, per exemple, van estrenar dissabte el 5 de 8 a la diada de Sant Isidre, a Valls. La Jove, tot i no apuntar-se noves construccions, va tornar a carregar el 4 de 8 amb l’agulla ahir a Gràcia. I els del barri Cooperativista, que van compartir plaça amb els Nois de la Torre i els Castellers d’Altafulla, van tornar a fer una demostració de domini absolut de la gamma alta de set, tot i no haver pogut portar el pilar de sis.

Els matalassers, d’estrena

Els Xiquets de Tarragona van actuar per doble partida aquest cap de setmana. El dissabte van desplaçar-se a Valls, a la diada de Sant Isidre, amb la Vella i els Xiquets de Reus, i ahir van anar al Morell, també amb els de la camisa avellana.

Els de Sergi Feijoo no podrien haver començat millor. Dissabte, en primera ronda, descarregaven el 5 de 8 més matiner. No s’apuntaven aquesta estructura des de feia un any i mig, perquè l’any passat només la van poder carregar. «No teníem previst estrenar-lo tan aviat, però els assajos havien anat molt bé», explicava Feijoo. Van completar la diada amb el 4 de 8, el 3 de 8 i el pilar de 6, aconseguint així la millor diada d’aquesta temporada. Per aquest motiu, ahir al Morell, van afluixar les marxes. Els matalassers hi van descarregar el 4 de 7, el 4 de 7 amb l’agulla i el 5 de 7.

La Jove i el 4 de 8 amb l’agulla

Els del Cós del Bou van actuar ahir al migdia a la diada de celebració del vinté aniversari dels Castellers de la Vila de Gràcia, acompanyats també pels Nens del Vendrell i els Capgrossos de Mataró.

La Colla Jove va començar la diada amb un altre 5 de 8, el tercer de la temporada. En segona ronda els liles van tornar a enfrontar-se al 4 de 8 amb l’agulla, estructura que només van poder carregar a la Diada d’Apadrinament a Tarragona. Altre cop, el pilar es va trencar abans d’hora, i no el van poder descarregar. Tot i així, van completar la diada amb el 4 de 8 i un altre pilar de 6, que va servir per demostrar el domini absolut de l’espadat de la colla dirigida per Aleix Bordas.

«Un pas més al segon tram»

Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau van descarregar a Altafulla el 5 de 7, el 3 de 7 amb l’agulla i el 4 de 7 amb l’agulla. David Lobo, cap de colla, expressava que «no vam arriscar perquè era la darrera diada del primer tram, i al segon volem fer un pas més».

tracking